Hjelp til selvhjelp – tips?

Hei. Jeg har et alkoholmisbruk som har blitt økende de siste årene, og jeg er nå på et punkt hvor jeg drikker meg overstadig beruset omtrent 3 dager i uken. Jeg forstår at nå må jeg ta grep. På grunn av at jeg selv jobber innenfor rus og psykiatri er terskelen svært høy for at jeg kommer til å søke hjelp på mitt hjemsted. Jeg ønsker i første omgang hjelp til selvhjelp, og lurer på om dere har tips til noen bøker, evt nettsteder, webinarer eller andre ting som kan gi meg tips og råd til å komme ut av misbruket? Har lest alt av info på sidene deres, og selv om det er veldig gode tips her har disse desverre ikke fungert for meg.

kvinne/jente |
30 år |
rogaland

  Rusinfo svarer:

Vi forstår at dette føles som en litt fastlåst situasjon for deg. Siden du spør om hjelp til selvhjelp, vil vi tipse deg om nettstedet Selvhjelp Norge, og særlig oversikten Organisasjoner innenfor rus og psykisk helse. Dette omfatter ulike organisasjoner og tilbud på utsiden av offentlig helsetjeneste. Der vil du forhåpentligvis finne et tilbud som er aktuelt for deg. Og om du har behov for å snakkes nærmere om dette, er du selvsagt også velkommen til å kontakte oss på telefon eller chat.

For øvrig du skriver at du at du har lest gjennom sidene våre – for ordens skyld tipser vi likevel om vår artikkel Hjelp til å slutte med alkohol, om du skulle ha gått glipp av denne. Denne omtaler også ting du kan forsøke på egenhånd, utover det å oppsøke behandling.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.