Anonym spørreundersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Anonym undersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Hva er det jeg kanskje har fått?

Har hatt flere innbrudd der diabetesutstyr har blitt stjålet. Våknet en gang med blå flekker og flere sprøytestikk i armen, og havnet i psykose like etterpå. Var på overgrepsmottak i forbindelse med dette pga sprøytestikkene og blå flekkene, men blodprøvene fra sykehuset viste ingen tydelige positive utslag noen dager etterpå. Vet ikke hvilke stoffer de testet for. Hva er det jeg kanskje har fått? Var bekymret for amfetamin. Drakk ingen alkoholinnholdig drikke på pub. Er det vanlig i enkelte miljø å dope ned mennesker utenfor party og rusmiljøet?
Hvordan kan jeg best hjelpe noen i en lignende situasjon: legevakt, mat, vann, søvn, medisin: hva hjelper best?

kvinne/jente |
39 år |
trøndelag

  Rusinfo svarer:

Det høres ut som at det har skjedd veldig voldsomme og dramatiske ting i livet ditt som ikke er greit. Det er bra at du har fått sjekket ut noen av de konkrete bekymringene dine på overgrepsmottaket, men det er også fint om du kan få snakket mer om tingene som har skjedd deg. Hvis du befinner deg i Trondheimsområdet så kan det være nyttig å kontakte Ressurssenter for kvinner. De har mulighet for drop in, og du kan også ringe dem for en samtale eller for å avtale tid.

Det er dessverre ikke mulig for oss å vite hva du kan ha fått i deg da dette skjedde. Det er mulig å dope folk ned med flere typer rusmidler og medikamenter, så det hadde bare blitt gjetning fra oss hvis vi svarer på det. Vi må derfor igjen poengtere at det var veldig bra at du fikk testet deg i etterkant, men det er også slik at noen typer stoffer forsvinner veldig fort i fra kroppen – hvis det var lenge etter hendelsen at du tok disse prøvene så er det mulig at eventuelle rusmidler allerede var ute av systemet ditt.

Generelt kan vi si at det ikke er vanlig at folk blir dopet ned i Norge, men det skjer. Det er nok også slik at noen typer miljø er mer utsatt for slike ting enn andre, men det kan i prinsippet alltid forekomme unntak.

Hvis du skulle komme til å måtte hjelpe en person i en lignende situasjon så er det aller beste du kan gjøre å kontakte helsehjelp. Er vedkommende bevisstløs eller ikke klarer å ta vare på seg selv, så må du kontakte nødnummer 113 eller legevakt på 116 117. Siden det er vanskelig å vite hva folk har fått i seg når de blir neddopet, så er dette viktig både med tanke på den akutte helsesituasjonen og får dokumentasjon til senere: det er nødvendig å få tatt blodprøver så tidlig som mulig for å kunne bevise hvilket stoff som er brukt.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.