Jeg har en venn som ruser seg

Hei. Jeg har en venn som rusere seg og gjør det bare oftere og oftere. Hvor kan jeg snakke med noen annonymt eller sende inn en bekymringsmelding? Denne personen bor alene og har lite kontakt med foresatte.

kvinne/jente |
18 år |
agder

  Rusinfo svarer:

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Hvis vedkommende er under 18, kan du snakke med foreldre/foresatte eller med barnevernet.

Du kan også be om veiledning fra helsesykepleier eller Helsestasjon i kommunen dere bor. I vårt artikkel Er du ung og lurer på hvem du kan snakke med om rus? finner du mange forskjellige steder du kan ta kontakt og snakke om din bekymring.

Hvis du vil ha tips og råd om hvordan dere kan prate om det, kan du kikke på vår side om hvordan å snakke med noen om rus.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.