Ble tilbudt Xanax GRATIS på Snapchat

Ble tilbudt Xanax GRATIS på Snapchat, av en tilfeldig person jeg ikke aner hvem er. Jeg har lyst til å prøve. Men skjønner ikke hvorfor vedkommende vil tilby gratis? Ifølge han så var det fordi han fikk dem gratis, men allikavel? Det at han tilbød dem gratis gjør meg mer usikker. Tror du disse er farligere enn om jeg hadde måttet betale? Og hvorfor vil han gi meg dem gratis? Og jeg vet jeg ikke burde prøve… men er det ok å prøve en gang?

mann/gutt |
17 år |
viken

  Rusinfo svarer:

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Hvorfor han tilbyr disse gratis, kan vi ærlig talt bare gjette på. Det er det nok bare han selv som kan si helt sikkert. Det kan jo hende at han faktisk bare er gavmild – eller så kan det hende at han gir ut dette gratis i begynnelsen, i håp om at du (eller eventuelle andre han tilbyr) etter hvert får lyst på mer – men da mot betaling. Dette er egentlig en ganske vanlig businessmodell, både på det lovlige og det ulovlige markedet.

Uansett: å ta imot rusmidler fra «en tilfeldig person jeg ikke aner hvem er», gratis eller ikke, er aldri noe vi anbefaler. Det kan jo hende at stoffet er helt trygt, og at han ikke har noen dårlige intensjoner – men det kan jo hende at det er motsatt også, f.eks. at pillene inneholder noe helt annet enn alprazolam (virkestoffet i Xanax), eller at han ønsker å etablere deg som en fast kunde. Om du har bestemt deg for å prøve et rusmiddel, bør du derfor alltid være så trygg som mulig på den du kjøper fra – helst kjøpe via noen du kjenner godt og stoler på, heller enn en fremmed. Og selv da bør du prøve å være så sikker som mulig på at stoffet kun inneholder det det skal, og ikke noe annet – f.eks. ved å bestille et test kit fra en nettbutikk, eller ved å prøve å få stoffet analysert.

Du spør også om det er ok å prøve en gang. Her forstår vi «ok» som å bety «trygt». Så lenge det er snakk om:

  • en trygg tablett (altså en tablett fremstilt på lovlig vis fra en godkjent produsent, som ikke inneholder noe annet enn hva det skal)
  • en trygg dose (se f.eks. avsnitt om dosering i Felleskatalogens omtale av Xanor, samme virkestoff)
  • at du ikke bruker andre rusmidler samtidig
  • at du ikke er alene når du tar det, men har noen som kan passe på i tilfelle det oppstår problemer

…så er ikke Xanax et stoff som forbindes med veldig høy risiko, i hvert fall ikke med tanke på akutte overdosesymptomer. Men – Xanax er et stoff som er sterkt vanedannende, så det viktigste er i så fall at det faktisk bare er én gang, heller enn at du utvikler en vane.

Du kan lese mer på våre faktasider om benzodiazepiner. Sjekk gjerne også vår podcast Ruspanelet, og episoden Simsalabim! Alprazolam!.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.