Er det lov å drikke på fest hvis du er under 18?

ER DET LOV TIL Å DRIKKE PÅ FEST HVIS SU ER UNDER 18

mann/gutt |
14 år |

  Rusinfo svarer:

Det er ikke forbudt å drikke alkohol om du er under 18 år. Derimot er det forbudt å selge, servere, gi osv. alkohol til mindreårige. Med andre ord er det den som eventuelt selger, serverer eller gir deg alkohol, eller kjøper det for deg, som begår et lovbrudd og risikerer straff.

For øvrig kan den som arrangerer festen også risikere straff om mindreårige drikker på festen – dersom det dreier seg om et offentlig arrangement med alkoholservering. Om det derimot gjelder en privat fest risikerer ikke arrangør noen straff dersom mindreårige drikker alkohol der – men politiet kan likevel i prinsippet velge å avbryte festen, f.eks. om de mener den er forstyrrende for nabolaget rundt. Og om de oppdager at det er mindreårige tilstede som drikker alkohol, kan de vurdere å melde bekymring til foresatte om de mener det er grunn til dette – f.eks. om de er veldig unge, og/eller kraftig beruset.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.