Anonym spørreundersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Anonym undersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Jeg tenker å røyke litt keef i morgen for første gang

Jeg tenker å røyke litt keef imorgen for første gang og tenker å ta ett trekk men hvor lenge varer det? Hva gjør det med meg? Endrer dette meg? Kan man legge merke til at jeg har tatt det hvis foreldrene ringer meg? Kan jeg tenke normalt når jeg har gjort det? Hvordan fjerne det

mann/gutt |
16 år |
oslo

  Rusinfo svarer:

Effekten av cannabis var stort sett i 3-4 timer. Dette kan variere noe.

Hvordan rusen av cannabis oppleves varierer også. Både fordi folk i utgangspunktet er forskjellige, men det kan også ha med dagsform å gjøre, hvor du er når du gjør det og hvilket humør du er i. Forventingen din til rusopplevelsen har også noe å si, og det samme har styrkegraden på rusmiddelet.

Typiske rusvirkninger inkluderer høy tankeaktivitet, forsterkede følelses- og sanseinntrykk, lattermildhet, uvanlige og kreative tanker, samt en følelse av avslapning og velvære. En generell «letthet» i kroppen, samt økt matlyst, er også ganske vanlig.

Det er mulig at du kommer til å tenke helt normalt når du ruser deg på cannabis, men du kan også få andre typer tanker enn det du vanligvis har.

Noen opplever psykisk ubehag i cannabisrus. Dette inkluderer for eksempel angst, paranoia og forvirring.

Noen opplever også fysisk ubehag. Dette inkluderer for eksempel tørrhet i munn, røde/tørre øyne, svimmelhet, kvalme, svekket koordinasjon, hoste, trykk i hodet, økt puls.

Denne typen psykiske og fysiske bivirkninger kan være ubehagelige, men vil normalt gå over etter hvert som rusvirkningen avtar.

Noen opplever også ubehagelige ettervirkninger i etterkant av bruk. Her snakker vi typisk om noen dager i ettertid, men enkelte kan også oppleve at det tar noe mer tid enn som så før de føler seg som vanlig igjen. Ubehagelige ettervirkninger er særlig typisk etter kraftige rusopplevelser, og dette kan du unngå ved å være så trygg som mulig på styrkegraden til stoffet du har og ved å innta en liten mengde.

En vanlig ettervirkning er å føle seg slapp, følelsesmessig nedstemt og generelt redusert. Mange opplever å føle seg ufokusert eller ukonsentrert i denne perioden. Noen opplever også uvanlig og intens drømmeaktivitet, eller at søvnen ikke er like dyp som vanlig.

Så ja – det er absolutt mulig at du opplever at å røyke cannabis endrer deg der og da.

Det er vanskelig å si noe sikkert om foreldrene dine vil merke noe hvis du snakker med dem på telefonen – det kommer an på rusopplevelsen din.

Det kan være greit for deg å vite at ikke alle får særlig stor effekt første gang de bruker cannabis. Vil vil sterkt anbefale at du ikke bruker mye mer hvis du ikke kjenner noe – det kan føre til at du blir dårlig.

Siden du er 16 år vil vi helst anbefale deg å vente noen år før du eventuelt prøver cannabis. Hvis du likevel bestemmer deg for å gjøre det, så er det veldig bra at du holder deg til en liten mengde – slik det virker som at du har tenkt å gjøre. Det er også bra hvis du er sammen med noen som er helt edru og at du gjør det på et sted som føles trygt for deg.

Vi vet ikke helt hva du mener med «Hvordan fjerne det», men hvis du tenker på ytre tegn på at du er påvirket så er dette noe som må gå over av seg selv. Det forsvinner når virkningen av cannabis går ut.

Du kan lese mer om cannabis i de vedlagte lenkene. Hør også gjerne på podkasten.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.