Hva som skjer dersom du blir stoppet i en trafikkontroll vil nok være avhengig av flere forhold.
I vegtrafikkloven §22 står det at «…politiet kan foreta særskilt undersøkelse av om det forekommer tegn og symptomer på ruspåvirkning og fremstille ham/henne for utåndingsprøve, blodprøve, spyttprøve og klinisk legeundersøkelse for å søke å fastslå påvirkningen.».
Altså, politiet kan kreve at det gjennomføres ulike tester for å undersøke hvorvidt du er påvirket av rusmidler/legemidler som kan ha innvirkning på din evne til å kjøre bil. Dersom dette blir tilfellet, så vil nok politiet undersøke nærmere hvorvidt du får aktuelle legemidler på resept fra lege – samt undersøke om du tilfredsstiller helsekravene som er fastsatt i Førerkortveilederen. I de fleste tilfeller vil nok førerkortet bli midlertidig beslaglagt, inntil det er gjort en sakkyndig vurdering i den aktuelle saken. Sakkyndig vil da for eksempel vurdere om mengden virkestoff du har i blodet er forenlig med den mengden legen skriver ut til deg.
Hva som skjer dersom du havner i i bilulykke når du bruker dette preparatet, vil nok også være avhengig av både omstendigheten og omfanget av ulykken. I vegtrafikkloven §3 står det blant annet at «Enhver skal ferdes hensynsfullt og være aktpågivende og varsom så det ikke kan oppstå fare eller voldes skade og slik at annen trafikk ikke unødig blir hindret eller forstyrret«.
For øvrig informerer politiet om følgende på sine hjemmesider vedrørende rus og ruskontroll: «Som sjåfør er det ditt ansvar å sjekke om du kan kjøre mens du bruker legemidler. Ta kontakt med legen som har gitt deg medisinene dine. Spør om du er skikket til å kjøre. Som sjåfør må du alltid uansett vurdere om du er i form til å kjøre. Er du sliten, uopplagt eller trøtt? Da skal du ikke kjøre«.