Hva bør jeg som arbeidsgiver gjøre?

Jeg er arbeidsgiver. I dag kom politiet på byggeplassen fordi en av mine ansatte er anmeldt. De ba han om å blåse, noe han nektet. Det lukter alkohol. Sterk lukt. Politiet tok nøklene til bilen. Hva skal jeg gjøre og ikke gjøre?

kvinne/jente |
51 år |
vestland

  Rusinfo svarer:

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Vi forstår at du lurer på hva du skal og ikke skal gjøre. Det kan i første omgang være lurt å ta dette opp med den ansatte, hvor du tar utgangspunkt i dine egne bekymringer og observasjoner.

Vi vil anbefale deg å ta kontakt med AKAN. Akan har som hovedoppgave å forebygge rusmiddelproblemer i arbeidslivet, samt å bidra til at ansatte med rusmiddelproblemer får hjelp. Her vil du kunne få råd og veiledning i forhold til hvordan du som arbeidsgiver bør håndtere denne situasjonen.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.