Kan jeg ta Lyrica i tillegg til Sobril og Mogadon uten at det går utover førerkortet?

Jeg bruker 20 mg sobril på dag og 2,5 mg mogadon på kveld. Kan jeg da ta 25 mg lyrica i tillegg uten at det går utover førerkortet?

kvinne/jente |
66 år |
trøndelag

  Rusinfo svarer:

Når det gjelder spørsmål om vanlig bruk av medisiner, samt hvorvidt du fyller helsekravene til førerkort eller ikke, må vi dessverre be deg ta opp dette med legen som skriver ut medisinene dine. Det er legens ansvar å vurdere (og informere deg) om hvorvidt du oppfyller helsekravet. Helt generelt kan vi si at både Sobril/oksazepam og Mogadon/nitrazepam er omtalt i regelverket spesifikt, men at Lyrica/pregabalin ikke er det. Sånn sett blir det altså en vurderingssak fra legens side, hvorvidt Lyrica bidrar til økt trafikksikkerhetsrisiko eller ikke, i ditt tilfelle.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.

Velkommen til RUSinfo!

HAP-app: Det har vist seg at appen trenger full oppgradering for å virke som den skal i iOS. Vi har funnet et firma som vil jobbe med oppgraderingen, men det kan ta litt tid og vi beklager til alle som savner appen