Skal starte med ADHD-medisin, må jeg teste negativt på hasj i tre måneder?

Hei! Jeg skal endelig etter 4 år med venting og testing endelig starte med ADHD medisin. Men før jeg får prøve noe medisin må jeg være rusfri pga jeg røyker hasj 2 ganger i uken av og til 2 ganger i måneden.

Så jeg må være rus fri i 3 måneder på rad.
Vist jeg da tester negativt på den første prøven må jeg fremdeles vente 3 måneder før noe i det heletatt skjer?

Har som sagt vært på utredning siden 2018 til 2022 og først nå starter de med og hjelpe. Og synes det er sykt teit at jeg må vente enda 3 månder før jeg i det heletatt får hjelpen jeg har søkt etter i 4 år

mann/gutt |
25 år |
velg fylke

  Rusinfo svarer:

Vi forstår godt at det er frustrerende for deg å ha måttet vente såpass lenge – og kanskje også enda litt lengre. Men det er i det minste godt å høre at du endelig har medisinering i vente.

Sånn vi forstår standard prosedyre, må du ganske riktig teste negativt i tre måneder før du kan begynne med medisinen. Dette gjøres sannsynligvis for å forsikre seg om at symptomene dine faktisk skyldes ADHD og ikke rusbruk, og for å prøve å unngå at du kombinerer medisinen med andre rusmidler (noe som potensielt kan begrense hvor effektiv behandlingen blir).

Om du vil ha et definitivt svar, vil vi likevel anbefale deg å spørre de som behandler deg direkte. Det kan hende at du kan få svar på disse spørsmålene om du kontakter ADHD Norge.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.