Ble stoppet av politiet får ei tid tilbake får mistanke om ruskjøring

hei,jeg ble stoppet av politiet får ei tid tilbake får mistanke om ruskjøring. jeg hadde da en dose på 2 ganger 3 tramadol,altså 300 mg i døgnet som er grensen,dette fra legen,men hadde tatt en bit av en oxycodone ,anslår ca 20mg 4 timer før jeg ble stansa,den va ikke fra legen så der politiet vil straffe meg. promillen er målt til mellom 0.2-0.5 så fått beskjed om at jeg ikke vil miste førerkortet.d jeg lurer på er.da dosen fra legen lovlig var 300 mg som jeg kunne kjøre på siden jeg hadde brukt d fast i flere år.hva vil den døgndosen utgjøre i promille ? jeg lurer siden d er så stort sprang hva de antar promillen min var,300 mg tramadol gir vel over 0.2 i promille ? kan jeg slippe bot eller hvor kan jeg sjekke hva den lovlige døgndosen tramadol vil utgjøre i promille ?

mann/gutt |
54 år |
agder

  Rusinfo svarer:

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Her er det ikke lett å svare enkelt.

Promille, enten det er alkohol eller «tablettpromille», beregnes strengt tatt ikke ut fra mengde inntatt. Man måler mengden alkohol/virkestoff i blodet her og nå, ikke hvor mange øl du har drukket eller piller du har spist.

For illegale stoffer/legemidler omregnes mengden i blodet til promille ut fra en viss omregningsfaktor.  Se tabell her. Et eksempel på hvordan det regnes: 0,050 mikrogram oksykodon i blodet tilsvarer 0,2 i promille. Man regner altså ikke fra mg oksykodon inntatt til «oksykodonpromille».

Mange virkestoffer har en fast grense for «promille», slik som for eksempel oksykodon, og en rekke andre virkestoffer. Men, tramadol har ikke en slik grense. Det vil nok være basert på skjønn hvordan å regne om tramadol til promille. Det du kanskje kan spørre politiet om, er hvorvidt de overhodet har målt mengden tramadol i blodet, og om det i så fall har vært relevant for beregningen av «promille».

Samferdselsdepartementet har bedt om en rapport for å se på blant annet slik «promillegrense» for tramadol. (Se «Revidering av forskrift om faste grenser for påvirkning av andre berusende eller bedøvende middel enn alkohol m.m.».)

Referansegruppen som laget rapporten konkluderer med «at det ikke foreligger faglig grunnlag for å foreslå grenser for tramadol [i blodet]». Men, at en «bør vurdere om det finnes vitenskapelig grunnlag for å fastsette grenser for tramadol [i blodet].

Dersom du trenger videre hjelp, er det godt mulig en jurist med kompetanse på trafikk/bilkjøring er best skikket til å gi råd.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.