Røyker jeg for mye hasj? Hvor lenge etter inntak vil THC kunne påvises i blod/urin?

Hei, jeg lurer på om jeg røyker «for mye» hasj? Blir gjerne en gang hver dag, men bruker bare 0.1-0.4 gram per dose. Vil jeg ha mer THC i blodet som kan spores lenge da? Jeg skal begynne på ADHD-medisiner snart, og da kommer jeg til å slutte å røyke. Men må ta prøver for å spore f.eks. hasj i forkant. Hvor lenge før denne prøven må jeg gå uten å røyke for at det ikke skal slå ut på prøven? Usikker på om det er urin- eller blodprøve, kanskje begge deler.

kvinne/jente |
19 år |
Viken

  Rusinfo svarer:

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Det er vanskelig å svare på hvorvidt du røyker for mye hasj eller ikke, da dette vil være avhengig av flere individuelle faktorer. På et generelt grunnlag kan man si at rusbruket er for høyt dersom det påvirker individets livskvalitet. Dersom ditt hasjbruk kommer i veien for viktig ting du ønsker å oppnå i livet, kan det tenkes at du røyker for mye. Daglig bruk av rusmidler vil som oftest føre til negative og uønskede konsekvenser, som blant annet økt toleranseutvikling og forhøyet risiko for avhengighet.

Blodprøver og urinprøver brukes ofte til ulike formål når det gjelder å spore THC. Kort fortalt kan man si at blodprøver ofte brukes til å undersøke hvor påvirket en person er av et stoff, mens urinprøver brukes til å kartlegge om stoffet har blitt brukt.

THC kan påvises i blodet i opptil et døgn etter et enkeltinntak, men opptil flere dager etter lengre tids jevnlig bruk. Når det gjelder urinprøver, kan THC-syre normalt påvises i opptil en uke etter et enkeltinntak, men ofte også mindre enn dette. Røyker du cannabis jevnlig vil bruken imidlertid kunne påvises i betydelig lengre tid. Røyker du daglig, og har gjort dette over en lengre periode, kan det altså ta opptil 6-10 uker etter siste inntak før bruk av cannabis ikke lenger kan spores på en urinprøve. Ved et svært høyt og langvarig cannabisforbruk, kan enkelte avlegge positive urinprøver selv etter mer enn 10 ukers avsluttet bruk.

Det er også flere individuelle forskjeller som påvirker tiden det tar for THC å forlate kroppen. Du kan følge lenken under for mer informasjon om Cannabis i urinprøver og blodprøver.

Cannabis i urinprøver og blodprøver

 

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.