Anonym spørreundersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Anonym undersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Nylig oppdaget at min datter på 16år bruker kokain

Jeg har nylig oppdaget at min datter på 16år bruker kokain. Sniffet. Jeg aner ikke hvordan jeg skal gripe dette an. Hun vet ikke at jeg vet.

kvinne/jente |
53 år |
viken

  Rusinfo svarer:

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Det er naturlig at det melder seg en del spørsmål etter å ha avdekket rusbruk blant sine nærmeste. Det er heller ikke uvanlig å føle seg usikker på hvordan man skal gripe det an. Det finnes dessverre ingen fasit på hva som er den beste måten å gå fram på, men et godt utgangspunkt vil nok være å snakke med din datter om dette. Har du spørsmål eller ting du lurer på omkring dette, så spør henne direkte. Det kan fort føre til flere utfordringer dersom man blir sittende igjen med antakelser om hva som faktisk foregår.

Vi har forståelse for at det kan være vanskelig å ta en slik prat, og det er fort gjort at en samtale omkring rus og rusmiddelbruk kan bli polarisert og lite konstruktiv. Vi har derfor laget en oversikt med tips til hvordan å snakke med noen om deres rusbruk. Et viktig poeng her er at det gjøres et forsøk på å etablere en trygg plattform for en samtale, og hvor hensikten ikke er å «ta noen» eller forsøke å få noen til å «innse hvor farlig det er» å ruse seg. Det betyr selvfølgelig ikke at det er uproblematisk å ruse seg, og bruk av rusmidler kan ha åpenbare konsekvenser, men dersom samtalen bærer preg av at du skal få fram dine synspunkter – så kan det fort bli en monolog.

Du skriver ikke noe konkret spørsmål til oss, men vi håper noe av ovennevnte informasjon kan være til hjelp. Det er selvsagt også viktig at du tar utgangspunkt i deres relasjon, og at du legger til grunn egne vurdering ift. hva som kan fungere. Det kan også være nyttig å tenke i et langsiktig perspektiv, slik at denne samtalen kan danne grunnlag for videre dialog og samarbeid.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.