Er mormor til en gutt 14 år som ruser seg

Hei! Er mormor til en gutt 14 år som ruser seg. Vi har satt ned et fam.råd der jeg er en av de som er med. Vi bor i [anonymisert]. Problemet er at vi ikke får hjelp til avrusing og behandling vi må klare alt selv. Det er i ferd med å gå galt. Barnevernet vil da sende han på institusjon langt vekk. Finnes det sted hvor det faktisk blir tatt tak i å han får hjelp? Vil gjerne kunne foreslå en klinikk eller liknende han eventuelt kan sendes til. Det er forferdelig om han går nedenom og hjem fordi han ikke får hjelp. Det er jo ingen som kan gjøre noe er svaret i vår kommune. Hjelp.
Hilsen fortvilet mommo.
Mvh
[anonymisert]

kvinne/jente |
58 år |
vestfold og telemark

  Rusinfo svarer:

Vi forstår godt at dette er en fortvilet situasjon å være i. Ungdom under 18 år som ruser seg blir som oftest tatt vare på av psykisk helsevern for barn og unge. Barnevernet kan også bistå i slike situasjoner. Foresatte og barnet kan bli tilbudt samtaler, urinprøvekontrakt, og generell oppfølging. Det er barneverntjenesten, legen eller NAV som kan søke barnet inn til behandling.

Sånn sett vil vi oppfordre dere til å fortsette oppfølging med Barnevernet – det kan tross alt være en god ressurs for dere i en vanskelig situasjon som dette.

Helsenorge.no har bl.a. oversikt over tilbud innen rusbehandling i spesialisthelsetjenesten med veiledende ventetider. Om du ser over denne listen (alkoholproblemer) eller denne listen (illegale rusmidler) vil du se at enkelte av tjenestene retter seg mot ungdom spesifikt. Merk at flere behandlingssteder opptrer på begge listene. Det er også mulig å avgrense søket geografisk om ønskelig.

Håper dette var til hjelp!

 

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.