Hvor mange piller av «doble hyppere» må til for å ta en overdose?

Jeg finnes ikke suicidal i det hele tatt, bare så det er sakt… Men jeg tenkte å lage en oppgave presangtasjon om rus på skolen. Derfor lurer jeg på ca hvor mange piller av Dobble hyppere (Fluisopam 2mg) må til for å ta en overdose? Saken er da å advare andre om hvor dumt det er å ta mengder av rus👊😊👍

mann/gutt |
28 år |
vestfold og telemark

  Rusinfo svarer:

Vi er ikke helsepersonell og vi kan dessverre ikke gi veiledning om bruk av medisiner. Svar på spørsmål om dette kan du få hos lege, og det anbefaler vi deg å gjøre.

Du kan også lese selv om overdosering og forgiftning av Flunitrazepam på Norsk legemiddelhåndbok nettside.

Dessuten vil vi bemerke at overdoseringsmengde kan variere. Dette fordi påvirkning av en medisin er avhengig av kroppens tilstand, toleranse for denne medisinen, samt samtidig inntak av andre stoffer og andre faktorer som man ikke alltid kan forutse. Vi henviser til Giftinformasjonen, hvor du kan få mer detaljert informasjon om dette.

I tillegg anbefaler vi deg å se på vår nettside om Benzodiazepiner, Benzodiazepiner og overdose, og denne siden om skoleoppgave om rus.

For øvrig, hvis det er slik at du egentlig tenker på å begå selvmord, håper vi at du vil oppsøke noen du kan prate med om det som er vondt. Legen din kan henvise deg til samtaler med terapeut/psykolog. I tillegg vil vi si at det også er mulig å få snakke med noen anonymt hos Mental helse eller Kirkens SOS.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.