Tar opptil 25 Paralgin Forte i døgnet, redd for overdose

Jeg tar opp til 25 paralgin forte i døgnet , og vet det er farlig , dødelig . Jeg opplever noen ganger at jeg blir kvalm , men ikke ofte , er jeg da på vei til å ta overdose når kvalmen kommet …evt kan jeg dø når jeg sover med så store mengder i blodet pr døgn . Har gjort dette i over et år nå pga kroniske smerter , tar og tromadol når jeg ikke har mer, evt blander dem .

kvinne/jente |
59 år |
agder

  Rusinfo svarer:

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Hvor mye Paralgin Forte du kan ta før du risikerer dødelig overdose (eller mildere overdosesymptomer), er  individuelt. Paralgin Forte inneholder to smertestillende stoffer; paracetamol og kodein. Det er mulig å overdosere på begge uavhengig av hverandre.

Når det gjelder opioider (kodein og tramadol) så er toleranse er helt avgjørende, og når du har brukt store mengder over lang tid, har du opparbeidet deg en økt toleranse. Dette betyr igjen at det ikke er mulig for oss å si konkret hvor mye Paralgin Forte/kodein du tåler før det eventuelt blir risikabelt. Du har med andre ord en vesentlig høyere tålegrense enn noen som aldri før har brukt Paralgin Forte (eller Tramadol).

Men, hva vi kan si, er at det helt klart er snakk om store mengder, noe som potensielt kan være ganske risikabelt. Kombinasjonen med Tramadol kan øke denne risikoen ytterligere. Kvalme er ikke nødvendigvis et tegn på overdose på opioider (ettersom det kan være en ganske vanlig bivirkning, og sannsynligheten for å oppleve bivirkninger øker i takt med størrelsen på dosen). Derimot kan kraftig sløvhet/søvnighet være en indikasjon. Dersom du har en tilstrekkelig stor mengde i blodet når du sovner, er det i prinsippet mulig å dø i søvne, ja.

I tillegg til risikoene knyttet til opioidene (kodein og tramadol) kommer risiko for overbelastning av leveren din grunnet store inntak av paracetamol. Hvis du spiser 25 Paralgin forte i døgnet er det opp mot toksisk dose på jevnlig basis, noe som kan gi kvalme (og eventuelt leverskader).

Vår anbefaling blir derfor at du går inn for å kutte ned forbruket. Et alternativ kan være å snakke med legen om en plan for nedtrapping. I vår guide Hjelp til å slutte med opioider finner du også noen råd som forhåpentligvis vil være til hjelp. Du er også velkommen til å kontakte oss på telefon eller chat om du ønsker å snakke nærmere om dette.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.