Anonym spørreundersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Anonym undersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Hasj, ADHD og tester

Hei. Jeg ble nylig ferdig med adhd utredning og fikk satt diagnosen. Nå skal jeg på medisinsk utredning, men før dette må jeg gjennom en undersøkelse hos legen der de tar blodprøve. På arket står det også rusanalyse. Jeg har røyket hasj nært daglig i nesten et år. Har derimot ikke sagt annet til lege og psykolog enn at jeg hadde prøvd det for lenge siden, men at det ikke var noe for meg. Jeg søker og søker men finner bare gamle lenker. Er urintest noe de sjekker på en hver rusanalyse, og hvor lenge anbefaler dere at jeg holder meg rusfri før jeg tar turen til legen? Jeg vil helst ikke gjennom noen form for rehab og sliter veldig med Adhd i hverdagen, så vi gjerne prøve medisin.

mann/gutt |
21 år |
trøndelag

  Rusinfo svarer:

Vi kan ikke svare deg 100 % sikkert på hva de tester eller hvordan. Når det gjelder rustesting, er det egentlig mest vanlig å bruke urinprøver, men blodprøver brukes nok også i noen grad. Du har fullt innsyn i hva de skal teste deg for, det er noe du kan be legen vise deg (be om å få se rekvisisjonen).

Cannabis (weed og hasj) kan påvises i blodprøver inntil en uke, dersom du har brukt det mye og/eller ofte. I ditt tilfelle er det snakk om daglig bruk, det kan derfor tenkes at du vil teste positivt i blod i  en uke etter siste inntak. Det betyr at hvis du lar være å bruke noe i en drøy uke, så kan du være ganske så sikker på at det ikke slår ut i blod.

Dersom det viser seg at de tester urin, vil påvisningstiden være mye lengre. Du kan lese mer om dette på våre sider om urivprøver.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.