Hvordan virker rusen av Xanax?

Lurer egt bare på hvordan rusen av xanex virker, jeg har aldri tatt xanex før men røyker hasj daglig og har gjort det i et år nå, hasj og alco er det enste jeg har prøvd, men lurer på Hvordnan rusen på xanex er (første gang) og om det er mulig å bli avhengig etter bare 1 gang, hvor mye burde jeg ta så jeg skjenner rusen men ikke tar for mye? Er 16 år veier 50 kg og er 1.70cm høy. Har mange venner som har prøved mye og de har også hatt et stort rus problem og de sier jeg burde holde meg unna xanex, men skal ta det neste helg, trenger egt bare noen svar

kvinne/jente |
16 år |
agder

  Rusinfo svarer:

Xanax( eller Xanor som det heter hvis du får det fra legen i Norge) er en beroligende medisin som brukes til behandling av panikksykdom.

Vanlige virkninger er avslappethet, trøtthet og sløvhet. Hukommelsen og reaksjonsevnen svekkes. Høyere doser fører til at talen kan bli snøvlete og du blir søvnig og likegyldig. På grunn av disse virkingene har benzodiazepiner også blitt brukt som sløvende middel ved seksuelle overgrep (såkalt ”date­-rape-­drug”). Økt impulsivitet og aggressivitet kan også forekomme.

Ved inntak av store doser, øker risikoen for det som kalles paradoksalvirkninger. Det innebærer at du blir utagerende, mister kontroll, og risikerer å utsette deg selv og andre for farlig adferd. I tillegg er det høy risiko for blackout. Jo større dosen er, jo større er risikoen for paradoksalvirkninger og blackout.

Du blir ikke avhengig av å ta Xanax en gang, men dersom du skulle like virkningen kan det jo være vanskelig å ikke ta det flere ganger. Xanax er veldig avhengighetsskapende, og blir du avhengig kan abstinensene være veldig ubehagelig og vare ganske lenge.

En annen ting det er lurt å tenke på er at hvis du kjøper Xanax ulovlig kan tablettene i prinsippet inneholde hva som helst. Det er enkelt å få slike tabletter til å se profesjonelt produsert ut, selv om de ikke er det. Det er derfor alltid en risiko for at du får i deg noe annet enn det du tror.

Vi vil egentlig fraråde deg å ta Xanax i det hele tatt, men dersom du er fast bestemt på å ta dette neste helg er det aller viktigste å ikke ta for mye. Xanax er en veldig sterk medisin, så selv en enkelt tablett kan være for mye for deg( de kommer også i ulike styrker). Ta derfor en lav dose( helst mindre enn en tablett) og vent til du har full virkning (1-2 timer). Ikke drikk alkohol så lenge du har virkning av Xanax.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.