Har ADHD og bruker mange rusmidler, hva skal jeg gjøre?

Jeg har Adhd og jeg bruker 72 mg med concerta daglig, jeg har også blitt avhengig av speed og bruker det hver dag, jeg har utrolig vondt i hodet Paracet og Ibux hjelper ikke og jeg er kvalm, jeg spiser også lite..
Jeg kombinererte alle de midlene før med med 150 mg med wellbutrin i en periode samt ecstasy og hasj av og til men har nylig kuttet ut wellbutrin å jeg gå på de igjen..
men jeg må ha de også.. jeg står mellom 3 valg, 1. velg kun amfetamin eller wellbutrin 2. bare kombinere begge eller 3. vente til nyttårsaften å prøve å bli clean for of så bare holde meg til antidepressiva og adhd medisinen min.. men egentlig vil jeg ikke bli clean å å nesten alle vennene mine ruser seg å jeg vil ikke rase opp i vekt fordi eneste grunnen til jeg starta med speed var for gå ned i vekt…. Å jeg tviler på at jeg klarer å slutte plis hjelp.

kvinne/jente |
18 år |
møre og romsdal

  Rusinfo svarer:

Det høres ut som du er ambivalent og strever med å bestemme deg for hva slags rusmidler og medisin du skal bruke. Hvis vi skal gi deg noen anbefaling er det alternativ tre av de valgene du skisserer. Rusmidler som amfetamin, ecstasy/MDMA virker negativt inn på effekten av Concerta og Wellbutrin, og kan være farlig å blande. Begge stoffene virker inn på b.la. dopamin-systemet og det sentrale nervesystemet kan bli overstimulert. Det igjen kan gi hjerterytmeforstyrrelser, pusteproblemer og farlig høyt blodtrykk. Uten at vi kan si det for sikkert kan dette være årsaken til hodepinen din. Du kan lese mer om  å blande amfetamin og andre rusmidler på vår hjemmeside.

Så når du blander andre narkotiske stoffer eller medikamenter sammen med foreskreven medisin fra legen, risikerer du farlige bivirkninger – men også at medisinen du tar ikke virker som den skal. Vi anbefaler deg derfor å kutte ut alle andre narkotiske stoffer og medikamenter enn de du får foreskrevet av lege. Hvis du har blitt avhengig av speed/amfetamin, kan du be om hjelp for det. Enten hos legen din eller ta kontakt med Helsestasjon for ungdom der du bor.

Det kan oppleves litt tungt å komme ut av dårlige vaner, men over tid vil du få det bedre.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.