Hva er best og tryggest nedtrapping på Xanor?

Vi har hatt et inntak på ca 1800 xanor på 2uker. Vi er ex misbrukere jeg på amf i ca 30 er 54 år. Min dame er ex misbruker av heroin. Men begge gar vært i behandling og rusfrie i 3 år. Jenta mi går på buvidal. Men vi begynte med pille misbruke for ca 1 måned siden. Og lurer på best og sikrest måte å gå av på. Og hva anbefales som riktig nedtrapping. Vi har
Fått innleggelse 3 uker for avrusning får dette. Vi ber om et svar pga redd for å sprekke igjen. Vi har mye personlige prob og er redd for at 3 uker er for lite. Vi mener at dosering og utlevering høres merkelig ut. Har vært til ned trappning før og pga for lite dose under nedtrapping. Må vel finnes en bedre måte å trappe ned på slik at vi slipper å sprekke etter 3 ukers behandling.

annet |
54 år |
vestfold og telemark

  Rusinfo svarer:

Det er ganske så vanlig å ha behov for mer enn tre ukers nedtrapping når det gjelder benzodiazepiner. Akkurat hvor mye dere bør trappe ned av gangen og i hvor lang tid bør vurderes av lege på avrusningen utfra deres situasjon.

Hvis det er slik at selve oppholdet på avrusning varer i tre uker, kan det være lurt å si fra med en gang om at dere har behov for etterbehandling etter utskrivning. Da kommer de forhåpentligvis raskt i gang med å lage en plan sammen med dere om hvordan dere best kan følges opp etter at de tre ukene er ferdige.

I veilederen til helsedirektoratet står det følgende:

«Langsom nedtrapping anbefales for å unngå betydelige abstinenssymptomer. Nedtrappingsplan bør ta hensyn til brukt dose, virkestoff og behandlingslengde. Nedtrappingsplan bør være tilpasset den enkelte pasient for å sikre brukermedvirkning og optimalisere pasientens fungering i hverdagen til tross for opplevde abstinenssymptomer.«

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.