Synes min samboer er «for glad i alkohol»

Hei!
Jeg synes at min samboer er «for glad i alkohol». Han pleier å drikke 1-2 halvlitere med øl hver dag etter jobb. Tidligere i forholdet har jeg ikke tenkt så mye over dette, da jeg vet at han er oppvokst i en familie der det er vanlig å «kose» seg med en enhet etter jobb f.eks. Grunnen til at jeg begynner å reagere mer nå, er fordi hver gang han er ute på fest eller sosiale sammenkomster der det drikkes alkohol pleier han å drikke veldig mye. Dette er da hver helg. Det går ofte da i mye sprit, øl, vin osv. Han pleier å bli ganske full når han drikker, men han er alltid snill mot meg og alle andre når han er full. Jeg synes det er ubehagelig det forholdet han har til alkohol og er redd det kan bli et problem for han og oss. Jeg drikker selv ikke alkohol så ofte, og ser selv ikke grunnen til å drikke seg full hver gang man skal på fest eller lignende. Jeg reagerer på at han drikker så mye når han er ute og i tillegg skal ta en øl eller to etter jobb i ukedagene.
Jeg har tatt opp med han at jeg synes det er ubehagelig at han drikker seg full på fester og er redd at det blir et problem for han eller oss. Dette sa han seg enig i da, men han har etter den samtalen ikke endret seg. I forhold til mitt syn på hva som er vanlig å innta av alkohol og hyppigheten på det, synes jeg at samboeren min drikker for mye. Har du noen tips til hva jeg kan gjøre eller si til han? Jeg er så redd for å ta dette opp for mange ganger, i tilfelle han skulle blitt irritert. Jeg vet at han selv ser det som normalt å ta seg en øl etter jobb og at han og kompisene pleier å drikke en del på fest. Men jeg ser ikke at dette er helt normalt eller bra for han.

kvinne/jente |
21 år |
viken

  Rusinfo svarer:

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Det er ikke uvanlig å ha ulike tanker om hva som er et «normalt» alkoholforbruk i et forhold.  Vi kan være enig i at samboeren din har et høyt forbruk, men hvor problematisk det eventuelt er for ham er vanskeligere å si noe om.

Vi tenker det er veldig bra at du har snakket med ham om at du synes det er ubehagelig at han drikker så mye. Du skriver også at dette var noe han sa seg enig i, så kanskje det kan være utgangspunktet for neste samtale? Dere trenger ikke å bli helt enige om hva som er et normalt forbruk. Det som er mer viktig er at dere finner en løsning dere begge kan leve med. Du finner flere tips til en slik samtale i artikkelen vår «Hvordan snakke med noen som ruser seg».

Dersom årsaken til at han ikke har justert alkoholinntaket er fordi han synes dette er vanskelig kan han ta en titt på våre tips til å moderere alkoholbruken. Han er også velkommen til å snakke med oss på telefon eller chat.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.