Er det helt umulig å få førerkort før det har gått 12 mnd. når man er lar pasient?

Er det helt umulig å få førerkort før det har gått 12 mnd. når man er lar pasient

mann/gutt |
59 år |
innlandet

  Rusinfo svarer:

Det fremstår for oss som at det i alle fall ikke er enkelt å få tilbake førerkortet før det har gått tolv måneder når du er i LAR. Det er som  regel slik at du innfrir helsekrav til førerkort etter et år med stabil behandling forutsatt følgende:

  1. fortsatt oppfølging og kontroll av forskrivende lege og
  2. ingen bruk av andre midler som påvirker kjøreevnen.

På helsebiblioteket sine sider kan du lese mer om de nasjonale retningslinjene for LAR-behandling og helsekrav til førerkort.

Det er likevel mulig å søke dispensasjon fra helsekravene, og forskriften sier følgende:

«Dispensasjon fra bestemmelsene i kapittel 4 til 18 skal bare gis der det etter en samlet vurdering av helsetilstand og trafikksikkerhet vil være åpenbart urimelig å avslå en søknad om dispensasjon. Søkers behov for førerrett skal ikke inngå i vurderingen«.

Du kan lese mer om dispensasjon i veilederen fra helsedirektoratet.

Vi anbefaler deg å snakke med legen din om akkurat dine muligheter for å få tilbake sertifikatet før det har gått tolv måneder.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.

Velkommen til RUSinfo!

HAP-app: Det har vist seg at appen trenger full oppgradering for å virke som den skal i iOS. Vi har funnet et firma som vil jobbe med oppgraderingen, men det kan ta litt tid og vi beklager til alle som savner appen