Har brukt rivotril 0,5mg i 14 år og kjørt bil. Hvorfor kan jeg ikke det nå?

Har brukt rivotril 0,5mg mo angst i 14 år og kjørt bil uten noen form for uhell. Hvorfor kan jeg ikke det nå pr 2024. Har prøvd andre medisiner som ikke hjelper meg

kvinne/jente |
73 år |
buskerud

  Rusinfo svarer:

Bruk av Rivotril er ikke forenelig med å oppfylle helsekravet til å ha førerkort, uavhengig om du kjører påvirket eller ikke. Det er kun to typer benzodiazepiner du kan bruke og likevel oppfylle helsekravet: Diazepam (inntil 10 mg i døgnet) og Oxazepam (Inntil 30 mg i døgnet). Dersom du skal beholde førerkortet, er du altså nødt til å bytte medisin. Dette kan du lese mer om i Førekortveilederen. Hvis du vil prøve å søke om dispensasjon, er det lurt å be om hjelp fra din lege til dette.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.