Bekymret for alkohol/ hasj inntak, men tør ikke ta opp med fastlegen pga førerkort

Jeg er bekymret for mitt alkohol/ hasj inntak, men er redd for å ta dette opp med fastlegen pga førerkort.
Er det andre steder å få hjelp uten å risikere å miste førerkort? Gjerne frivillig org el lignende.

mann/gutt |
61 år |
oslo

  Rusinfo svarer:

Dette er en nokså vanlig problemstilling, men dessverre har vi ikke mange gode løsninger.

Det er slik at visse typer helsepersonell (leger, psykologer og optikere), både privat og offentlig, har meldeplikt dersom de mistenker at helsekrav for førerkort ikke er innfridd.

De stedene vi kjenner til som ikke har meldeplikt er selvhjelpsgrupper som Anonyme Alkoholikere (AA), Anonyme narkomane (NA) og De Norske lenker.

Om du tenker at du kan klare det på egenhånd med støtte fra nettbaserte programmer kan du sjekke ut Balance – easychange og HAP-app. Se gjerne også våre egne artikler «Hjelp til å slutte» i lenkene under.

Hvis du føler behov for å diskutere disse alternativene med noen er du velkommen til å kontakte oss på telefon eller chat, du er helt anonym.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.

Relatert innhold

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.

Velkommen til RUSinfo!

HAP-app: Det har vist seg at appen trenger full oppgradering for å virke som den skal i iOS. Vi har funnet et firma som vil jobbe med oppgraderingen, men det kan ta litt tid og vi beklager til alle som savner appen