HAP – en APP for deg som ønsker å slutte med eller redusere ditt cannabisbruk

Vi er klar over at appen streiker i nyere versjoner av IOS. Dette er veldig beklagelig, og vi er i gang med å utrede feilen.

Bruker du cannabis, men ønsker å slutte eller redusere ditt bruk? Da kan vår app HAP være et godt hjelpemiddel. Appen er utviklet i samarbeid mellom RUSinfo og Uteseksjonen i Oslo, og er basert på hasjavvenningsprogrammet.

Registrer hva som trigger deg i triggerdagboken

Hold oversikt og få gode tips i dagens tema

Følg din egen prosess med abstinensgraf

Du kan bruke appen samtidig som du får annen hjelp til å slutte, eller du kan bruke den på egen hånd. Appen gir informasjon om vanlige utfordringer du kan oppleve når du slutter med cannabis etter langvarig bruk, og gir tips, råd og strategier for å holde deg rusfri. Appen inneholder øvelser og informasjon som er viktig i en slutteprosess, og følger deg dag for dag.

Om du bruker appen uten annet tilbud ved siden av, og du opplever at det er vanskelig å nå målet ditt, bør du søke annen hjelp. Du kan kontakte oss i RUStelefonen så hjelper vi deg med å finne et egnet tilbud i ditt nærområde.

Appen ønsker å fremstå som nøytral og ikke-moraliserende. Dersom du har innspill til forbedringer, ta gjerne kontakt med oss.

 

Dette kan HAP hjelpe til med:

  • Priskalkulator – oversikt over hvor mye penger du daglig sparer ved å slutte.

 

  • Tidstaker – oversikt over hvor lenge du har vært rusfri.

 

  • Abstinensgraf – oversikt over hvor du er i sluttefasen og hvilke abstinenser og ubehag du kan forvente deg.

 

  • Daglige temaer for motivasjon og refleksjon.

 

  • Triggerdagbok – gjør det enklere for deg å kartlegge og forstå hva som trigger lysten til å ruse deg, og hva du bør gjøre for å avstå.

 

  • Prestasjon – milepæler ved å slutte.