Anonym spørreundersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Anonym undersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Kan jeg ha fått overdose av dette?

tok en Elevanse 40 mg tablett og en audalis 25 mg tablett ca klokken halv 11 om morgenen en dag det forrige året. Den samme dagen, ca. Klokken halv 10 om kvelden, så skulle jeg egentlig ta de to circadin tablettene mine. Men med et uhell så tok jeg, igjen, en Elevanse 40 mg tablett og en audalis 25 mg tablett. Jeg fikk ikke sove den natten og hjertet mitt gikk dritfort. Prøvde å få moren min til å ringe giftelefonen men hun gjorde det ikke fordi hun mente at jeg ikke kunne ha fått en overdose på grunn av antallet timer som hadde gått mellom da jeg tok den første og den andre dosen. I de dagene som har fulgt denne hendelsen så har jeg ikke klart å tenke og konsentrere meg. Moren min og jeg har vært hos den forrige psykiateren min og ifølge henne så skal jeg ikke ha kunnet fått en overdose. Er dette sant? Hvis ikke, hva burde jeg gjøre da? Veldig redd for at hjernen min har blitt permanent skadet av dette.

mann/gutt |
18 år |
innlandet

  Rusinfo svarer:

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Den doseringen og det doseringsintervallet du beskriver er ikke en overdose i den forstand at det vil være akutt farlig, men det betyr ikke at det ikke kan være veldig ubehagelig. Når du tar mer enn det du skal og er vant til er det helt naturlig at du får en reaksjon på det. Hjertebank og søvnproblemer er helt typiske bivirkninger for noen som har tatt for mye Elvanse og/eller Audalis.

Likevel er det sånn at det alltid er lurt å dobbeltsjekke med Giftinformasjonen eller legen din hvis du har tatt for mye. Dette står også i pakningsvedlegget. Dere skal altså ikke være nødt å ta en vurdering på om dette er farlig eller ikke selv, det skal fagpersoner gjøre. Skulle du være i en lignende situasjon igjen vil vi derfor anbefale deg å alltid ringe Giftinformasjonen eller legen for sikkerhet skyld.

Det er ingen grunn til at du skal ha tatt noen skade av denne hendelsen, men hvis du likevel er plaget av konsentrasjonsvansker er det jo viktig at dere finner ut av det- uansett hva det kommer av. Håper du ble litt beroliget av dette!

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Velkommen til RUSinfo!

Tirsdag 25. juni holder tjenesten stengt!