Ble stoppet i trafikkontroll. Hvor stor sannsynlighet er det for at kokain blir påvist på blodprøven, og at promillen har gått ned til 0.5?

Hei jeg ble stoppet med 0.6 i promille. Grensa er 0.5 for førekort beslag. Blei tatt med inn til blod prøve. Men hadde også tatt 3lisser med kokain 2-3 timer før. Hvor stor sannsynelighet er det for at kokainet blir påvist på blodprøven? Og hvor stor sannsynlighet er det for at promillen har gått ned til 0,5?

 

kvinne/jente |
vestfold og telemark

  Rusinfo svarer:

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Det er vanskelig å si hvor stor sannsynlighet det er for at blodprøven vil oppdage kokainbruk. Dette vil være avhengig av om politiet som har stanset deg også har fattet mistanke om bruk av andre legemidler/stoffer, og dermed rekvirert en bredere rusmiddelanalyse. Dersom det blir tatt en blodprøve som også screener for kokain, så vil dette mest sannsynlig slå ut positivt – ettersom det kun var 2-3 timer siden inntak.

Når det gjelder ditt spørsmål knyttet til promille og førerkortbeslag, så vil en promille høyere enn 0,5 vanligvis føre til at du mister førerkortet for en periode. Dette kan riktignok også skje hvis du blir målt mellom 0,2-0,5, om det f.eks. er skjerpende omstendigheter, tidligere straffehistorikk eller lignende. Straffeutmålingen (konsekvensene) blir større jo høyere promille du har. Det er vanskelig å vurdere hvor høy promillen din var på det aktuelle tidspunktet da blodprøven ble tatt, ettersom dette vil være avhengig av flere individuelle faktorer; som hvor lang tid som gikk før du tok blodprøven, hvor mye du veier, hvor lang tid det gikk fra du sist drakk alkohol, og hvor godt kroppen din forbrenner alkohol. Se gjerne denne artikkelen fra Politiet.no for videre lesning.

På våre hjemmesider kan du lese mer om urinprøver og blodprøver.

Kokain: urinprøver og blodprøver.

Alkohol i blodprøver og urinprøver.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.