Kan det være noe med at jeg sluttet med kokain, som nå åpner opp for alle tanker, angsten og stresset?

Kokain sporadisk på fest siden år 2020.

Blitt lagt lokk på følelser, tanker, angst og stress frem til nå? Jeg sluttet helt etter overdose 28.05.23, opplevd flere panikkanfall. Intense onde sirkler med negative tanker, angst for å få angst. Umulig å komme seg ut av dette. Blir verst den siste uken nå 30.06.23 frem til nå.

Angst som kan sette seg hele dagen. Panikkanfall plutselig (men forberedt siden angst for angst stresser og trigger det) sterke fysiske symptomer som gjør at jeg tror jeg skal dø av hjerteinfarkt eller hjerneslag. Dødsangst? Søvnproblemer. Redd for søvnparalyse.

Kan det være noe med at jeg sluttet med kokain, som nå åpner opp for alle tanker, angsten og stresset? Eller er det dødsangst / PTSD etter at jeg tok overdose (ikke med vilje, havnet på sykehus) etterfulgt av det verst tenkelige panikkangstanfallet?

Om det er tilfellet – vil det gå over? Hvor lenge? Jeg har også blitt diagnosert med emosjonell ustabil personlighetsforstyrrelse om det har noe å si?

Akkurat nå så bruker jeg vival nesten daglig, og imovane for å sove. Men nå funker ikke det lenger engang. Vil bare vite om det var grunnet slutt med kokain som gjøt at jeg opplever den jævelig angsten en måned etter jeg slutta. Hvor lengr vil jeg ha det sånn? Noe som hjelper?

kvinne/jente |
21 år |
agder

  Rusinfo svarer:

Kokainbruk kan trigge angst både mens man er påvirka, og i tiden etterpå. For noen få kan det også være en av flere faktorer som gjør at man får problemer med angst som ikke går over av seg selv.

Kokainabstinenser kommer raskt etter siste rusepisode, og kan oppleves som ganske inngripende. Typisk er plager av psykisk karakter, som for eksempel depresjon og følelsen av at hverdagen er grå og meningsløs, selvmordstanker, utmattethet, uro, irritasjon, paranoia og angst.

Symptomene kan være milde og vare i bare noen dager etter mer kortvarig bruk, men blir sterkere og kan vare i flere måneder etter overdreven bruk over lengre tid. Det betyr at dersom det du opplever faktisk er abstinenser så vil det gå over ganske snart nå som du har vært uten såpass lenge.

Uansett årsak håper vi at du får hjelp til å håndtere situasjonen. Det høres tross alt ut som at det du opplever er ganske heftig, i tillegg til at du hadde denne overdoseopplevelsen som har satt sitt preg på deg.

Du er velkommen til å ta kontakt på chat eller telefon om du ønsker å snakke nærmere om dette. Vi ønsker deg god bedring!

 

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.