Mistenker at sønnen min kjøper hasj.

Hei. Mistenker kanskje at sønnen min kjøper hasj. Da jeg har funnet noen penger som han ikke klarer å gi noen svar på hvor han har fått de i fra… jeg har funnet 150kr en gang å 50 kr nå i dag. De er ikke tatt ur av kontoen hanss og heller ikke tatt hjemmenfra. Er dette mulige summer å kjøpe narkotika for?

kvinne/jente |
35 år |
møre og romsdal

  Rusinfo svarer:

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Ja, det er mulig å kjøpe hasj for 150,- til 200,-.

Samtidig er det vanskelig for oss å si noe sikkert om  hvorvidt dette er penger han bruker til å kjøpe hasj for eller ikke, da det også kan dreie seg om noe helt annet.

Dersom du mistenker at sønnen din røyker hasj, kan det hende at det beste er å spørre han om dette direkte. Om det er slik at sønnen din benekter dette, blir det opp til deg å velge om du vil stole på han eller ikke.

Uansett kan det være greit å følge med på eventuelle endringer i livet hans, som f.eks. om han gjør det dårligere på skolen, om han har byttet vennegjeng, om han fremstår nedstemt/deprimert, og/eller om han i mindre grad enn tidligere er delaktig i ulike fritidsaktiviteter. Dette kan være tegn på at at han ruser seg, men heller ikke dette er sikre indikatorer på rusbruk.

Den eneste måten å være helt sikker på om sønnen din ruser seg eller ikke, er ved å gjennomføre en form for rusmiddeltest. Samtidig er det viktig å være klar over at dette nok vil kunne oppleves som en stor inngripen i din sønns liv, og en bør være klar over at dette også kan påvirke forholdet deres.

På våre hjemmesider kan du lese mer om Tenåringen og cannabis, og Hvordan å snakke om hasj – før det blir et problem.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Relatert innhold

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.