Mistenker at sønnen min kjøper hasj.

Hei. Mistenker kanskje at sønnen min kjøper hasj. Da jeg har funnet noen penger som han ikke klarer å gi noen svar på hvor han har fått de i fra… jeg har funnet 150kr en gang å 50 kr nå i dag. De er ikke tatt ur av kontoen hanss og heller ikke tatt hjemmenfra. Er dette mulige summer å kjøpe narkotika for?

kvinne/jente |
35 år |
møre og romsdal

  Rusinfo svarer:

Ja, det er mulig å kjøpe hasj for 150,- til 200,-.

Samtidig er det vanskelig for oss å si noe sikkert om  hvorvidt dette er penger han bruker til å kjøpe hasj for eller ikke, da det også kan dreie seg om noe helt annet.

Dersom du mistenker at sønnen din røyker hasj, kan det hende at det beste er å spørre han om dette direkte. Om det er slik at sønnen din benekter dette, blir det opp til deg å velge om du vil stole på han eller ikke.

Uansett kan det være greit å følge med på eventuelle endringer i livet hans, som f.eks. om han gjør det dårligere på skolen, om han har byttet vennegjeng, om han fremstår nedstemt/deprimert, og/eller om han i mindre grad enn tidligere er delaktig i ulike fritidsaktiviteter. Dette kan være tegn på at at han ruser seg, men heller ikke dette er sikre indikatorer på rusbruk.

Den eneste måten å være helt sikker på om sønnen din ruser seg eller ikke, er ved å gjennomføre en form for rusmiddeltest. Samtidig er det viktig å være klar over at dette nok vil kunne oppleves som en stor inngripen i din sønns liv, og en bør være klar over at dette også kan påvirke forholdet deres.

På våre hjemmesider kan du lese mer om Tenåringen og cannabis, og Hvordan å snakke om hasj – før det blir et problem.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.

Velkommen til RUSinfo!

HAP-app: Det har vist seg at appen trenger full oppgradering for å virke som den skal i iOS. Vi har funnet et firma som vil jobbe med oppgraderingen, men det kan ta litt tid og vi beklager til alle som savner appen