Øl og Paralgin forte

Hei jeg lurer på om d er farlig å drikke 3 øl. Er 4-5 timer siden jeg tok paralgin forte?

mann/gutt |
45 år |
trøndelag

  Rusinfo svarer:

Vi er ikke en akuttjeneste, det kan ta flere dager å få svar her.

Både alkohol og kodein (virkestoff i Paralgin forte) er dempende, og de kan forsterke hverandres effekt. Det vil si at du kan risikere sterkere virkning av alkohol enn vanlig. Hvis du kombinerer Paralgin forte med alkohol, anbefaler vi at du drikker sakte, spiser godt i forkant og gjerne sier ifra til de du er sammen med, slik at de kan være litt ekstra oppmerksomme dersom du får en dårlig reaksjon på alkoholen.

Vil også nevne at både alkohol og Paracetamol kan være krevende for leveren, særlig når du kombinerer dem. Det skal ikke ha så mye å si for friske mennesker som kun har sporadisk inntak, men dersom du bruker mye Paracetamol eller har kjente problemer med lever kan det være lurt å være litt forsiktig.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.