Mister jeg lappen for dette?

Hei. Jeg har røyket hasj i ca 3 mnd. Ble her om dagen stoppet i kontroll og kjørt inn på sykehuset for blod og urinprøve. (Venter svar fra disse)
Jeg hadde røyket dagen før jeg ble stoppet. Jeg skjønner selv at disse prøvene blir positive. Men det jeg lurer på, jeg var ikke ruset når jeg ble stoppet. Mister jeg lappen for dette ? Ja, de har positive prøver av meg, men ikke kjøring i ruset tilstand.

Takk for Svar 🙂

mann/gutt |
33 år |
vestfold og telemark

  Rusinfo svarer:

Dersom blodprøven din er negativ (eller under 0,004 mikromol per liter fullblod) vil du ikke bli straffet for ruspåvirket kjøring. Det du likevel kan risikere er at du blir vurdert til å ikke oppfylle helsekravet til å ha førerkort. Dette er det legen din som skal vurdere og ikke politiet. Mer spesifikt vurderer legen om din rusbruk medfører helseskade og gir økt trafikksikkerhetsrisiko. «Helseskade og økt trafikksikkerhetsrisiko» betyr en bruk som påvirker helsen i den grad at det går ut over evnen til sikker bilkjøring både når du er og ikke er påvirket av det aktuelle rusmiddelet. Det er ikke noen klar grense for når en rusbruk er av en slik art at det får konsekvenser for førerkortet, så vi kan dessverre ikke si sikkert hvordan dette vil bli vurdert i ditt tilfelle.

Hvis dette skulle bli aktuelt for deg kan du lese om hvordan du får førerkortet tilbake her.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Tjenesten er åpen på hverdager kl 11-18.

Vi holder stengt

  • 1.mai
  • 10.mai
  • 17.mai
  • 18.mai
  • 29.mai

 

Tirsdag 2.mai åpent 15-18

Tirsdag 16. mai åpent 15-18

Tjenesten er stengt kl 14.30-15 hver dag.