Kan man ta 1 Zopiklone og 1 Paralgin Forte om kvelden og kjøre dagen etterpå?

Kan man ta 1 zopiklone, 1 paralgin forte om kvelden og kjøre dagen etterpå?

kvinne/jente |
59 år |
rogaland

  Rusinfo svarer:

Ved bruk av Zopiklone, må du vente minimum 8 timer før du kjører bil. Om du venter såpass lenge, skal det i utgangspunktet være ok.

Når det gjelder Paralgin Forte, kommer det an på litt ulike faktorer (som f.eks. om det er snakk om et enkelttilfelle, hver kveld eller sporadisk bruk). I utgangspunktet fyller du ikke helsekravene til førerkort dersom du kun bruker 1 x korttidsvirkende opioid i døgnet, men her er det flere faktorer som kan ha innvirkning motsatt vei. Helsekravene til førerkort, og kriteriene som gjelder, er omtalt i Førerkortveilederen.

Det er legen som er ansvarlig for å vurdere om du oppfyller helsekravene, samt opplyse om hvorvidt du kan og ikke kan kjøre bil, og når. Derfor anbefaler vi at du rådfører deg med legen omkring dette.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Velkommen til RUSinfo!

Tjenesten er åpen på hverdager kl 11-18.

Vi holder stengt

  • 1.mai
  • 10.mai
  • 17.mai
  • 18.mai
  • 29.mai

 

Tirsdag 2.mai åpent 15-18

Tirsdag 16. mai åpent 15-18

Tjenesten er stengt kl 14.30-15 hver dag.