Sykepleierstudenter og narkotikabruk

Heisann!

Jeg går andreåret sykepleie. På kullet mitt er det mye snakk om bruk av narkotika, og jeg vet om flere av mine medstudenter som tar det daglig. Dette til tross av at vi går sykepleie(!), og skal være nok skikket til å gi tilstrekkelig sykepleie! Dette gjør meg utrolig lei meg, sint og ikke minst skremt.
Sykepleiestudie består av 50% praksis, hvor vi er innom ekte mennesker. Vi skal og må alltid være på, og som jeg har lært i studie, er man ikke det om man tar narkotika. I praksisperiodene er vi også innom hjemmetjenesten, hvor vi kjører bil.

Jeg har vært i kontakt med både skolen og politet, og selv om begge virker å ta dette seriøst blir det ikke gjort så mye med .. Skolen sier for så vidt at de ikke kan rus-teste studenter, fordi det ikke er lov. Det skjønner jeg. Skolen presser visst nok litt på praksisplassene, for å få de til å teste oss, men de sier at «de ikke bryr seg om hva studentene gjør på fritiden». Problemene ligger i at det ikke «bare» er på fritiden dette skjer, men daglig.

Så nå har dere hørt litt om situasjonen. Jeg lurer da på hva er det jeg kan gjøre for at dette blir tatt på alvor? Det er kanskje ikke mer jeg kan gjøre? Jeg klarer ikke å legge fra meg dette, før det blir gjort noe med .. Derfor håper jeg dere har noen tips til meg. Uansett – deilig å få sagt tankene mine, også håper jeg på litt hjelp ☺️

kvinne/jente |
22 år |
møre og romsdal

  Rusinfo svarer:

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Vi skjønner godt at du bekymrer deg og synes det er fint at du har varslet skolen som jo er de nærmeste til å kunne ta tak i dette. Du skriver også at du har vært i kontakt med politi. Vi er ikke sikre på hvem som kan gjøre noe med dette dersom skole og politi ikke kan sette i gang tiltak. Kanskje du kan høre med sykepleierforbundet, mulig de har noen innspill til deg eller skolen?

Vi ønsker deg lykke til!

 

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.