Ble tatt med 0.2 gram kokain i Danmark, hva skjer i Norge?

ble tatt me 0.2 gram kokain i danmark hva skjer i norge?

mann/gutt |
18 år |
rogaland

  Rusinfo svarer:

Dersom du blir tatt for bruk/besittelse av illegale rusmidler i utlandet, vil du straffes etter gjeldende lovverk i landet du befant deg i (Danmark).

Sånn vi forstår regelverket, vil ikke denne dommen overføres til ditt norske strafferegister. Det er kun brudd på bestemte paragrafer i Straffeloven hvor dette vil være aktuelt. Besittelse av mindre mengder narkotika derimot, er noe som omfattes av Legemiddelloven i Norge – en lov som ikke har anvendelse for norske statsborgere i utlandet. I enkelte tilfeller kan det riktignok søkes om å overføre straffen på tvers av de skandinaviske landene.

For å være på den sikre siden, bør du likevel vurdere å kontakte en advokat/jurist for bistand.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.