Ble tatt med 0.2 gram kokain i Danmark, hva skjer i Norge?

ble tatt me 0.2 gram kokain i danmark hva skjer i norge?

mann/gutt |
18 år |
rogaland

  Rusinfo svarer:

Dersom du blir tatt for bruk/besittelse av illegale rusmidler i utlandet, vil du straffes etter gjeldende lovverk i landet du befant deg i (Danmark).

Sånn vi forstår regelverket, vil ikke denne dommen overføres til ditt norske strafferegister. Det er kun brudd på bestemte paragrafer i Straffeloven hvor dette vil være aktuelt. Besittelse av mindre mengder narkotika derimot, er noe som omfattes av Legemiddelloven i Norge – en lov som ikke har anvendelse for norske statsborgere i utlandet. I enkelte tilfeller kan det riktignok søkes om å overføre straffen på tvers av de skandinaviske landene.

For å være på den sikre siden, bør du likevel vurdere å kontakte en advokat/jurist for bistand.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.

Velkommen til RUSinfo!

HAP-app: Det har vist seg at appen trenger full oppgradering for å virke som den skal i iOS. Vi har funnet et firma som vil jobbe med oppgraderingen, men det kan ta litt tid og vi beklager til alle som savner appen