Anonym spørreundersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Anonym undersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Når jeg drikker alkohol og legger meg våkner jeg med helt sykt dødsangst og veldig høy puls

Hei!
Jeg bruker å drikke alkhol i helgene, som regel når jeg er ute med venner, men jeg har et stort problem med det. Når jeg drikker alkohol og deretter legger meg for å sove, våkner jeg midt på natten, brått, hver eneste gang med helt sykt dødsangst og veldig høy puls. Jeg ligger helt i ro å den kan være over 160. Det har hendt at jeg har ringt ambulansen fordi jeg har vært så redd.
Er dette normalt? Er det noe jeg kan gjøre for å unngå det?
Passer alltid på og drikke vann.
Dette er til stor hinder i flere situvasjoner. Jeg vil kunne kosse meg med kompiser eller kollegaer å drikke, uten å være livredd for å våkne med dødsangst.
Jeg drikker ikke så mye at jeg blacker ut, eller spyr. Men drikker stortsett bare sprit – blandet ut. Måler opp i dl-måler stortsett hver gang jeg drikker for å ikke få i meg for mye. Blir kvalm av cider eller øl, holder meg derfor unna det.

mann/gutt |
21 år |
nordland

  Rusinfo svarer:

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Når du legger deg på kvelden etter å ha drukket er du antakeligvis fortsatt påvirket av alkoholen. Mens du sover bearbeider kroppen din alkoholen, promillen din synker og du blir edru igjen.

Under, og særlig etter denne prosessen, kan det inntreffe en del abstinenssymptomer som aktiverer kroppen din fysisk, f.eks.  hjertebank, svetting og aktivering av tarmfunksjon. Dette kan være nok til at kroppen din ikke klarer å slappe av nok slik at du sovner igjen. Mange opplever også uro.

Hvor kraftige disse reaksjonene er, og i hvilken grad det påvirker søvnen, er veldig individuelt. Derfor kan noen sove både bra og lenge selv om de har drukket, mens de fleste vil merke en noe redusert søvnkvalitet særlig i løpet av siste søvnfase. For din del høres det ut som at du reagerer ganske kraftig på dette. Dersom du i tillegg sliter med angst ellers, og/eller nå har blitt veldig redd for å få denne dødsangsten når du våkner, kan dette forsterke problemet.

Det mest effektive du kan gjøre er å drikke mindre, og unngå å legge deg på stigende rus.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.