Hva er maksdosen jeg kan ta av de forskjellige i kombinasjon før det blir farlig?

Hei! Jeg har kontakt med legen min, så jeg får oppfølging, først og fremst 🙂 Men, jeg sliter mye med endometriose, og går på oxynorm for dette i perioder, samtidig som jeg har begynt å misbruke Sobril igjen. Jeg vet man ikke skal blande, men av og til hender det at jeg måtte ha gjort det i lave doser. Jeg lurer egentlig bare på; hva er maksdosen jeg kan ta av de forskjellige i kombinasjon før det blir farlig, og hva slags symptomer bør jeg evnt være obs på? Er livredd for å skade meg selv med å ta begge deler, og vil gjerne være så forberedt/vite så mye som mulig om hva jeg bør være obs på/hvor grensene går, om mulig!

kvinne/jente |
23 år |
oslo

  Rusinfo svarer:

Vi er ikke medisinsk personell, og kan derfor ikke gi presise råd om bruk av legemidler. Men vi vil svare så godt vi kan.

Både sobril og oxynorm er sløvende/dempende legemidler, og vil i kombinasjon kunne forsterke hverandres effekt. Hvor farlig det er å kombinere disse legemidlene avhenger av mengde og toleranse. Det er derfor ikke mulig å svare på hvor stor dose du kan ta av de to før det blir farlig, da dette vil variere fra person til person.

Hvis du opplever at du blir trøtt og sløv, kan dette være tegn til at du har tatt for mye. Alvorlige overdosesymptomer vil være nedsatt pust, pause i pustingen og pustestans. Oppstår noe av dette bør du kontakte en tilgjengelig helsetjeneste som f.eks legevakt på 116 117/113  å be om råd eller direkte oppfølgning.

På våre hjemmesider kan du lese mer om å kombinere benzodiazepiner med andre rusmidler eller legemidler.

Dersom du skal ta disse i kombinasjon, vil det derfor være tryggest å ta lavest mulig dose. Uansett vil vi anbefale at du tar opp dette med legen din, som kan gi deg råd om forsvarlig bruk, tilpasset deg og din situasjon.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.