Når kan jeg kjøre etter inntak av 50-70 mg valium?

Når kan jeg kjøre etter inntak av 50-70 mg valium. Tar denne dosen to ganger i måneden.

mann/gutt |
40 år |
viken

  Rusinfo svarer:

Om du bruker Valium sporadisk skal du unngå å kjøre så lenge medisinen har effekt. Ifølge denne tabellen fra Oslo Universitetssykehus tar det 30-160 timer etter inntak av 10 mg diazepam (virkestoffet i Valium) før dette tilsvarer en blodkonsentrasjon på 0,2 i alkoholpromille eller mindre. Dosen du beskriver er 5-7 ganger større enn dette, noe som også betyr at du må vente enda lengre enn som så. Det trenger ikke nødvendigvis være snakk om så mye som 5-7 ganger lengre, men utover dette har vi dessverre ingen helt konkrete tall.

I Førerkortveilederen, avsnitt om benzodiazepiner kan du bl.a. lese dette:

Forskriften har ikke krav om et minimum tidsintervall fra inntak av diazepam eller oksazepam til kjøring kan skje. Spesielt diazepam har en betydelig sederende effekt. Legen må informere pasienten om hvordan legemiddelet skal brukes for ikke å være i strid med kravene til trafikksikker kjøring i § 35.

Vår oppfordring er sånn sett at du tar opp dette med legen som skriver ut medisinen, som også skal kunne informere om hvilke regler som gjelder for deg.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Tjenesten er åpen på hverdager kl 11-18.

Vi holder stengt

  • 1.mai
  • 10.mai
  • 17.mai
  • 18.mai
  • 29.mai

 

Tirsdag 2.mai åpent 15-18

Tirsdag 16. mai åpent 15-18

Tjenesten er stengt kl 14.30-15 hver dag.