Anonym spørreundersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Anonym undersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Bruker kokain hver helg og litt i ukedagene, hvordan kan dette skade hjernen eller kroppen?

Har brukt kokain ganske hyppig siste måneden. 2 gram hver helg og litt i ukedagene fra det jeg har igjen etter helga. Jeg er nygjerrig på hva dette bruket kan skade hjernen eller kroppen på langsiky. Tror denne infoen dere kan komme med vil gi meg en bedre forståelse av konsikvensene.

kvinne/jente |
22 år |
agder

  Rusinfo svarer:

Aller først må vi kanskje begynne med å si at det kan variere en del fra person til person hvilke bivirkninger/skader du eventuelt opplever, samt hvor høyt forbruket må være før du risikerer å oppleve slike bivirkninger/skader.

Når det er sagt, så er det en del ting som kan være typiske for kokain – og generelt er det jo gjerne sånn at jo større forbruket er, desto større blir også risikoen for bivirkninger og skader.

En ting vi vil nevne med én gang, er at kokain kan være sterkt vanedannende. Det er med andre ord lett å bli avhengig, og avhengighet kan utvikle seg gradvis og nesten umerkelig. Noen klarer å holde seg til å gjøre det en sjelden gang iblant – mens andre opplever at forbruket etter hvert øker, kanskje blir det hver helg, kanskje blir det litt i ukedagene også – og det er jo akkurat dette du beskriver. Om du ikke prøver å bremse ned, er det jo fullt mulig at bruken vil øke enda mer, hvor det også kan bli desto vanskeligere å ta grep.

En annen ting vi vil nevne er økonomi – kokain er et dyrt rusmiddel, og om du bruker det ofte og mye, er det også mye penger som etter hvert forsvinner.

Og når vi først snakker om penger – og siden du snakker om konsekvenser – så kan vi kanskje også nevne at pengene dine går til å finansiere en dypt uetisk bransje, som mange lider under. Dette sier vi mest fordi vi forstår deg sånn at du har noen tanker om å slutte, og at du leter etter noen gode grunner til å gjøre dette.

Så til det du spør om, mulige skader på hjernen og kroppen. Vi kan f.eks. si at kokain kan være belastende for hjerte og arterier, og gi etseskader i neseveggen ved sniffing. Du risikerer f.eks. også å oppleve søvnvansker, økt aggresjon og paranoia.

Se gjerne også våre faktasider om kokain for videre lesning, samt vår guide Hjelp til å slutte med kokain. Om du vil snakkes nærmere om din situasjon, må du gjerne ta kontakt på chat eller telefon for en anonym prat.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.