Anonym spørreundersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Anonym undersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Foreldre som drikker

Hei! Jeg er datter av en som ruser seg mye med alkohol. Jeg bor ikke hjemme, men har pågått hele barndommen. Nå har det utviklet seg til at mamma også har startet. Det har skjedd noe alvorlig og politiet er innblandet. Mye sjalusi, alkohol og krangling / vold / fysisk og psykisk hos begge. Min far ser ikke alvoret og ønsker ingen hjelp. Hva kan vi pårørende gjøre? Flere familie medlemmer har også prøvd. Han blir sint. Det er så ille at foreldrene kan ikke leve under samme tak.

kvinne/jente |
25 år |
viken

  Rusinfo svarer:

Det høres ut til at familien din er i en vanskelig situasjon, mye på grunn av at foreldrene dine drikker mye. Du skriver at flere har prøvd å få faren din til å innse alvoret, men at det ikke har hjulpet, og faren din vil ikke ha noe hjelp. I slike tilfeller er det dessverre veldig vanskelig for pårørende å gjøre noe.

Vi skjønner godt at dette er vanskelig for dere alle, og at dere ønsker å hjelpe. Dessverre er det slik at det er veldig vanskelig å hjelpe noen som ikke er innstilt på å la seg hjelpe. Ofte ender det med at de som forsøker å hjelpe blir utslitte, og den som trenger hjelp fortsetter som før.

Vi tenker derfor at dette er en situasjon det er vanskelig for deg å håndtere alene og anbefaler deg å søke hjelp og veiledning. Du kan for eksempel kontakte veiledningssenteret for pårørende eller barn av rusmisbrukere.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.