Er det farlig at det kommer tykt blod ut av åren når jeg injiserer kokain?

Hei viss jeg sprøyter kokain og det kommer veldig tjukt blod ut av åren er det farlig? Er så tjukt at det er vanskelig og aspirere og trykke inn

annet |
20 år |
nordland

  Rusinfo svarer:

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Vi er ikke helsepersonell, og er således heller ikke eksperter på injisering av rusmidler.

Om det som skjer med blodet ditt når du injiserer er farlig, er vanskelig for oss å svare sikkert på. Noen ganger kan tykt blod være tegn på blodpropp, noe som absolutt kan være farlig. Vi har ved et tidligere tilfelle vært i kontakt med feltpleie som jobber tett på rusmiddelavhengige da det har vært snakk om injiseringsproblemer (den gang dreide det seg om amfetamin, ikke kokain), og de sa da dette om blodpropp:

Blodpropp er når blodet størkner og blir til en propp i en blodåre. Blodproppen kan tette igjen en av blodårene som fører fra hjertet ut i kroppen (en arterie), eller en av blodårene som bringer blodet fra kroppen til hjertet (en vene). Blodproppen kan videre følge blodstrømmen opp til hjernen og føre til hjerneslag, eller til hjertet og føre til hjerteinfarkt. Blodpropp i en arterie i benet kan medføre koldbrann. Blodproppen kan også bli ført med blodet til lungene og skape en blodpropp her (lungeembolisme).

Vi vet ikke om du eventuelt har tidligere erfaring med injisering av kokain, og om blodet ditt oppleves annerledes nå. Vi kan helle ikke vite om det dreier seg om blodpropp i ditt tilfelle – noen ganger kan injisering av rusmidler f. eks. føre til at man får mikroorganismer eller urent stoff inn i kroppen. Vi vil likevel si at opplevelsen av at blodet er tykt er grunn til å kontakte lege for en sjekk.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.