Hvordan resette ketamintoleranse?

Hei! Jeg har en historie med en del misbruk av div. Stoffer stort sett for å selvmedisinere søvnproblemer, tankekjør og depresjon. Diverse benzo, litt stimulanter, cannabis osv. Benzo ønsker jeg å kutte helt ut, og jeg prøvde en stund ketamin etter å ha lest mye positivt om det, dersom brukt riktig. Problemet nå er at jeg nok har brukt det for ofte og får absolutt ikke den effekten jeg før fikk av moderate doser. Jeg prøver å lese om toleranseoppbygning på ketamin men finner lite info. Jeg forstår benzo særlig demper effekten så jeg vil prøve å kutte benzo helt nå og ha som mål at neste gang jeg tar noe er det ketamin, og jeg ønsker å oppnå tilnærmet lik effekt som de første gangene. Finnes det noe tommelfinger regel på hvor lenge jeg bør vente for å fjerne/minske toleransen for ketamin?

mann/gutt |
35 år |
agder

  Rusinfo svarer:

Når det gjelder resetting av toleranse kan dette variere en del fra person til person, mengde og hyppighet på inntak samt at kombinasjonsbruk med andre rusmidler også kan påvirke. Dermed blir det vanskelig for oss å kunne gi deg noe klart svar utover at det er lurt å vente så lenge som mulig, gjerne opp mot tre måneder.

Du har helt rett i at det ikke finnes så mye litteratur på ketamin og toleranse. Sykehuset Østfold tilbyr ketaminbehandling mot behandlingsresistent depresjon. Kanskje kan du få tips til litteratur eller andre fakta om ketamin dersom du kontakter dem.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.