Har nok fått i meg mer paracetamol enn jeg burde

Hei. Jeg har vært syk i tillegg til menssmerter og har nok fått i meg mer paracetamol enn jeg burde. Jeg har tatt 1 ibux og til sammen ca 7 (usikker på hvor mange, har ikke telt) paracet i løpet av dagen (av den vanlige 500grams pakken) føler meg fin nå, men burde jeg være obs på noen symptomer? Kan det gå greit selvom jeg tok såpass mye på 12t?

kvinne/jente |
20 år |
viken

  Rusinfo svarer:

Vi gjør oppmerksom på at dette ikke er en akuttjeneste – det kan ta opptil flere virkedager å få svar. Ved behov for raske svar, eller for en vurdering av din medisinske tilstand, anbefaler vi å kontakte Legevakt 116 117, Giftinformasjonen 22 59 13 00 eller ambulanse 113.

Uansett håper vi det går bra med deg nå. Ved overdosering av paracetamol kan det ta opptil noen døgn før eventuelle forgiftningssymptomer oppstår. Men mengden du beskriver er ikke egentlig så veldig høy, så du er nok godt utenfor risikosonen. Ifølge Felleskatalogens omtale bør Paracet doseres som følger:

Voksne og barn >40 kg (>12 år): 1-2 tabletter à 500 mg 4 ganger pr. døgn (hver 4.-6. time). Maks. døgndose er 4 g.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.