Ei trur ei he alvorlige rus problem som gjelde hasj og spesielt alkohol

Ei trur ei he alvorlige rus problem som gjelde hasj og spesielt alkohol ei he mista bror min til overdose men veit ikkje om de grunnen til at ei rusa mei. Treng ei hjelp ?

mann/gutt |
16 år |
møre og romsdal

  Rusinfo svarer:

Det er ikke lett å svare på om du trenger hjelp. Det kommer an på hva man legger i  begrepet ”hjelp.”

Du har imidlertid hatt en traumatisk opplevelse ved å miste broren din i overdose, hvor vi uansett tenker det kan være greit å snakke med noen for å få hjelp gjennom sorgprosessen – om det er noe du ønsker. For å få hjelp i det offentlige hjelpeapparatet, trenger du ofte en henvisning. Dette får du enklest ved å snakke med din fastlege.

Du sier ikke noe om hvor mye eller ofte du ruser seg på hasj eller alkohol. Hvis du tenker på å slutte med hasj, er det ikke sikkert at det er nødvendig med profesjonell hjelp for å slutte. Ta gjerne en titt på følgende to hasjguider, de kan være til hjelp når det gjelder å «teste deg selv» og dine egne vaner med hasj: En guide for deg som vil slutte med hasj | Forberedelser til å slutte med cannabis

Du kan også laste ned appen HAP. Appen gir informasjon om vanlige utfordringer du kan oppleve når du slutter med cannabis etter langvarig bruk, og gir tips, råd og strategier for å holde deg rusfri. Ta også en titt på hjemmesiden vår her om forberedelser til å slutte med alkohol. 

Om det ikke svarer på spørsmålet ditt, oppfordrer vi deg til å sende inn spørsmålet på nytt, og skriv gjerne litt mer om deg og din situasjon. Du kan også ringe oss på telefonen eller ta kontakt med oss på chatten vår i åpningstiden.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.