Anonym spørreundersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Anonym undersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Vet ikke om jeg er avhengig av opiater

Vet ikke om jeg er avhengig av opiater, ruset meg for første gang på kodein og føltes helt ok men ikke det jeg var ut etter. En uke senere så fant jeg tramadol hjemme og tok 4stykk og kodein og følte det godt, da lovte jeg meg at jeg var ferdig. 2uker etter det så fant jeg oxcycodene mamma hadde etter operasjon og tramadol og tok en god del av detter, Etter det så skulle jeg reise til pappa og skulle være hos han en uke, etter 2dager hos pappa ble jeg ganske dårlig men fant heldig vis tramadol hos stemoren min og kjørte inn på en del og blei i fin form med en gang kjentes det ut som og ruset meg 3dager i strekk. Når jeg kom hjem til mamma fant hun tramadol pakken i lommen min. Etter det har jeg ikke funnet mer piller eller noe sånt hjemme, jeg klarer meg helt fint på dagen når jeg går noe men med en gang jeg ikke gjør noe eller ting blir litt tungt så tenker jeg på å ruse meg, får vondt i hodet og blir aggressiv og blir veldig urolig, og tenker på den gode følelsen det ga meg Jeg har ikke penger til å kjøpe noe akkurat nå, men vet at når jeg får penger så er det plutselig mer tilgjengelig og er jeg redd for at jeg ikke klarer å kontrollere meg.

mann/gutt |
17 år |
nordland

  Rusinfo svarer:

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Bruken du beskriver kan fort komme ut av kontroll, og det er derfor fint at du tar kontakt med oss om dette nå. Dette virker risikabelt, og det vil nok være lurt å tenke på hvorfor du føler behov for å bruke disse pillene.

Opioider som Tramadol og Oksykodon er sterke og vanedannende medisiner for smertepasienter. Det er ikke anbefalt å bruke slike stoffer om det ikke gjøres etter avtale med lege. Disse medisinene bør helst ikke brukes regelmessig, for da øker risikoen for tilvenning og ubehagelige abstinenser.

Du skriver at du tenker på å ruse deg når du ikke gjør noe, eller når ting blir litt tungt. Når man har det vanskelig, vil dette kunne gjøre at man blir mer sårbar for avhengighet av slike stoffer.

Helst bør du avslutte bruken så snart som mulig. Vi anbefaler særlig at du snakker om disse følelsene med noen voksne du føler du kan stole på. Det er fint at du er ærlig og åpen om disse utfordringene, for det vil være viktig å ta tak i dette nå.

Du kan for eksempel snakke med helsesykepleieren på din skole, eller ta kontakt med din lokale Helsestasjon for ungdom. Her finner du mer informasjon om tilbudet til helsestasjonene.

Husk at helsepersonell har taushetsplikt, og dette kan du lese mer om her. Om du vil snakke mer om dette kan du gjerne også ta kontakt med oss på telefon eller chat i våre åpningstider (11-18). Lykke til!

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.