Anonym spørreundersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Anonym undersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Jeg bruker Xanax uten resept, har angst og klarer ikke å sove

Hei jeg bruket xanax uten resepsjonen og jeg har angst og klarer ikke å sove lurte om d er mulig å snakke med legen og få han til å få dosen mindre men er litt redd av at sender meg til rehab og d vil jeg ikke jeg virker normal på det men er redd av at han sier det til politi eller noe og jeg vil ikke har withdrawals symptomer så jeg vil fortelle han om det og er redd tror dere det er mulig å gjøre dette?

mann/gutt |
19 år |
innlandet

  Rusinfo svarer:

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Legen kan hjelpe deg med forskrivning av legemidler som kan hjelpe deg med søvn, og mot angst, så lenge legen mener du kan ha behov for dette. Legen kan også henvise deg videre til eventuelt behandling av angst, dersom du ønsker det. Så å kontakte legen din høres absolutt ikke ut som en dum idé.

Merk at det ikke er vanlig at Xanax (alprazolam) forskrives i slike problemstillinger som du beskriver, men heller andre typer legemidler. Hva som fungerer best for deg i din situasjon kan du diskutere med legen din.

Hvorvidt du vil utvikle abstinenssymptomer etter seponering av Xanax kommer an på hvor lenge og hvor mye du har brukt. Du kan lese mer om abstinenssymptomer etter benzodiazepiner her. Du kan også spørre legen din om å få hjelp til nedtrapping for å unngå de verste symptomene. Angående rehab, så er det mulig legen vil foreslå eller anbefale dette for deg, men for deg er dette er frivillig. Legen har også taushetsplikt, og vil ikke varsle politi om dette.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.