Er det mange som har fått positivt hjelp av atarax som dere har hørt om?

Jeg har fått atarax av legen mot angst og uro. Jeg ønsker selv ikke noe som er vanedannende. Men jeg tør ikke å prøve dem. Leste et innlegg om at noen hadde fått økt angst og uro av atarax. Og da var det gjort. Livredd for å prøve den. Går nå på sobril mot angst men vil ikke gå på den over lengre tid for er redd for å bli avhengig. Har dere noen erfaringer med at atarax øker angst og uro. Er det mange mennesker som har fått positivt hjelp av atarax mot angst og uro som dere har hørt om. Takker veldig for svar.

kvinne/jente |
48 år |
viken

  Rusinfo svarer:

Vi i Rusinfo er ikke helsepersonell og kan derfor ikke gi råd om vanlig bruk av medisiner.

Generelt er det sånn at alle medisiner har mulige bivirkninger, men de fleste opplever jo ikke alvorlige bivirkninger. Atarax er et legemiddel som skal hjelpe for angst, og for at det skal være et godkjent legemiddel må det naturligvis ha dokumentert effekt. Hadde veldig mange opplevd økt uro av et legemiddel som skal gjøre det stikk motsatte hadde det neppe blitt skrevet ut særlig mye. Dessverre er likevel noen uheldige og opplever uønskede bivirkninger, men sjansen er altså størst for at det hjelper.

Er du veldig urolig vil vi uansett anbefale deg å snakke mer med legen din. Kanskje dere kan snakke litt mer om hva du kan forvente, og eventuelt om det finnes andre alternativ. Håper dere finner en løsning du er komfortabel med.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.