Er CBD olje lovlig i Norge og kan jeg bestille det fra utlandet?

Hei,

Jeg kunne tenke meg å prøve CBD-olje helt uten THC, men syns det er vanskelig å finne ut om dette er lovlig i Norge eller ikke, samt om det er lov å bestille dette fra utlandet via norske nettsider. For eksempel via Formula Swiss i Sveits. Vet dere svaret på dette, eller vet dere hvor jeg kan henvende meg for å forsikre meg at dette er lovlig.

kvinne/jente |
40 år |
møre og romsdal

  Rusinfo svarer:

Per dags dato er CBD- olje ikke lovlig i Norge, selv om produktet ikke inneholder THC. På legemiddelverket sin hjemmeside står det:

«Alle ekstrakter fra cannabisplanten (uavhengig av THC- innhold) er regulert av FNs narkotikakonvensjon og narkotikaforskriften. CBD- produkter basert på slike ekstrakter er derfor å regne som narkotika»

Dette betyr det at postforsendelse med CBD- produkter ikke er tillat og kan bli stoppet i tollkontroll. Du kan lese mer om dette på legemiddelverket sine hjemmesider. Her vil det også fremkomme om det skulle skje endringer i lovverket.

Dersom du ønsker CBD til medisinsk bruk, kan du eventuelt diskutere dette med fastlegen.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.