Samboer som sliter med alkohol

Samboeren min på 5 året sliter med alkohol, han prøver å skjule det selvom jeg har tatt han utallige ganger opp igjennom. Vi eier hus sammen og har 2 katter vi er veldig glad i, jeg er i full jobb og han ung ufør. Jeg har prøvd å fortelle foreldrene hans at han drikker, de tar det seriøst. Men han lurer de trill rundt, jeg syns det er vanskelig å rope om hjelp også er det ingen som hører. Nå tørr jeg ikke konfrontere han med alkohol spørsmålet mere da han blir irritert og det blir diskusjoner med engang. Jeg kjenner jeg er sliten av å spekulere, men klarer ikke å gå ut av dette heller. Men jeg merker jeg blir mere å mere like gyldig til vårt forhold, jeg elsker han og vil ha en fin fremtid: men føler det ser mørkt ut. Nå føler jeg bare at jeg går å venter på at han skal drite seg ut med å typ bli alt for berusa at jeg bare kan gå i sinne og aldri se meg tilbake igjen. Han har også forandret seg endel; blitt veldig kontrollerende på meg. Jeg mener ikke at jeg skal gjøre hva jeg vil, men å gjøre noe sosialt uten han er mindre koselig. Jeg er ikke perfekt jeg heller, sist jeg var ute uten han lot jeg være å ta telefonen pga mas/kjeft og til slutt skrudde den av for å bli mer på nachspill og dra hjem på morgning kvisten. Det har jeg dårlig samvittighet, selvom det var han som trigga meg til å ikke ville reise hjem. Jeg vet ikke helt hva jeg skal fremtil her, men jeg føler jeg bare sitter her og aldri klarer å gå.. og føler han bare blir vanskeligere og vanskligere og leve med. Hva gjør jeg? Jeg vil egentlig ha det bra med han i vårt fine hus med kattene som jeg er så glad i: men er det umulig.. føler meg så rådvill

kvinne/jente |
26 år |
innlandet

  Rusinfo svarer:

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Det høres ut som om du er i en krevende situasjon. Du har en samboer som drikker mer enn du er komfortabel med. Du elsker han og vil ha en fin fremtid sammen, samtidig som du opplever at drikkingen hans gjør det vanskelig å ha et bra samliv. Derfor ønsker du råd/hjelp til hva du skal gjøre.

Det er fullt forståelig at du føler deg rådvill- men det er dessverre vanskelig for oss å fortelle deg helt konkret hva du burde gjøre. Det er veldig vanskelig å hjelpe noen, dersom de selv ikke ser at de har et problem. Derfor blir utfordringen for mange i din situasjon, å få personen selv til å innse at han/hun burde ta grep. Det du kan gjøre er å gi uttrykk for din bekymring og hvordan drikkingen hans påvirker deg. Dette kan i beste fall bidra til å være et første steg i riktig retning.

Det kan være lurt å snakke med samboeren din når han er så edru som mulig og å snakke utfra hva som bekymrer deg og hvorfor, prøv å kartlegge hva han selv eventuelt er villig til å gjøre. Dette er ikke alltid lett og det er viktig å huske på at han selv er ansvarlig for å søke hjelp-  På vår hjemmeside har vi skrevet om hvordan man kan snakke med noen om deres rusbruk.

Dersom han ikke deler din bekymring, kan det nok være vanskelig for deg å få endret hans alkoholvaner. Da kan det være viktig å kjenne etter hvor dine egne grenser går og hvorvidt du både ønsker og har krefter til å fortsette. I en slik situasjon er det viktig at du tar best mulig vare på deg selv og tar hensyn til egne behov. Vil tipse om at det finnes mange ulike pårørende tilbud, på Helsenorge finner du en oversikt.

Om du ønsker en mer utfyllende prat, er du velkommen til å ta kontakt med oss på chat eller telefon.

 

 

 

 

 

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.