Hva er det «beste» å prøve av molly, cola og ketamin?

Hei! Jeg har røyket hasj og marihuana mange ganger og nå vil jeg prøve noe annet. Jeg kommer til å gjøre dette uansett så det er ikke noe vits i å skrive at jeg ikke burde gjøre det. Jeg lurer på hva som er det «beste» å prøve av molly, cola og ketamin? Evt noe annet? Har spurt en del venner og de sier enten molly eller cola. Hva tenker dere?

kvinne/jente |
18 år |
rogaland

  Rusinfo svarer:

Det kommer nok litt an på hva du mener med «det beste». Dette blir jo gjerne et spørsmål om smak og behag. Men rent objektivt kan vi jo si at rusmidlene du nevner har hver sine fordeler, men også hver sine mulige risikoer. Vi kan si litt mer om hver av dem, så kan du selv vurdere hvilken du tenker er «det beste».

Men først vil vi si at dersom du uansett har bestemt deg for å prøve noe av dette, er det viktig å gå forsiktig fram. Gjør deg godt kjent med forholdsregler ved det aktuelle stoffet. Særlig viktig er størrelsen på dosen, at du er sikker på at stoffet er rent/trygt, at du unngår samtidig bruk av andre rusmidler, og at du befinner deg i trygge omgivelser sammen med noen som kan ta vare på deg om det skulle oppstå problemer. Sørg også for at du ikke gjør det for ofte, da noen av disse kan være vanedannende ved regelmessig bruk.

MDMA: En fordel er at rusen vanligvis gir en sterk (midlertidig) lykkefølelse, som de fleste beskriver som positiv. MDMA anses også som å være lite vanedannende. Ulemper er f.eks. at mange opplever å føle seg nedstemt/deprimert i ettertid, eller at opplevelsen er i overkant intens for psyken. MDMA kan også være belastende for kroppen – dosering er altså veldig viktig.

Kokain: En fordel er at rusen gjerne oppleves som relativt behagelig, og kjennetegnes bl.a. ved økt energi og økt selvtillit. Men – kokain er kjent for å være sterkt psykisk vanedannende. Kokain kan også gi en del bivirkninger, som f.eks. økt aggresjon og paranoia. Jo større mengder som brukes, desto større sannsynlighet for å oppleve bivirkninger.

Ketamin: Rusen beskrives gjerne som noe bisarr, en ut-av-kroppen-opplevelse som noen liker godt, men som andre ikke helt trives med. En fordel er i hvert fall at ketamin anses som å være mindre overdosefarlig enn de to andre du nevner. Men – ketamin er et stoff som kan gjøre deg mer eller mindre handlingslammet der og da, noe som igjen kan være risikabelt om du er på feil sted til feil tid. Ketamin anses også som å ha et visst vanedannende potensiale.

Du kan lese mer om stoffene i lenkene.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Tjenesten er åpen på hverdager kl 11-18.

Vi holder stengt

  • 1.mai
  • 10.mai
  • 17.mai
  • 18.mai
  • 29.mai

 

Tirsdag 2.mai åpent 15-18

Tirsdag 16. mai åpent 15-18

Tjenesten er stengt kl 14.30-15 hver dag.