Anonym spørreundersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Anonym undersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Bekymret for venninne som ruser seg

Hei, jeg har en venn som driver mye md rus. Har i dt siste kuttet kontakten md hun grunnet at dt blir for mye, at hun gjør meg veldig deprimert. Vi har vært venner siden barneskolen og jeg merker at hun har forandret seg mye, og dt er ikke posetivt. Hun trneger hjelp md rusen, hun tar mest hasj, xanex, molly, og kokain. Men jeg har hørt at hun har begynt md amf og methamf. Hva kan heg gjlre for at hun skal få hjelp? Hun begynnte i fjor januar md hajs og eskalerte etter sommerferien til tyngre greier. Vennen mine har sett hun ute steder der de beskriver hun helt birte, ig de blir redde. Vi pleide og være veldig børe, og jeg vil virklig få hun hjelp . Jeg klarer ikke hjelpe hun lenger, og havner bare nede av dt.

kvinne/jente |
16 år |
viken

  Rusinfo svarer:

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Det er fint å høre at du ønsker å hjelpe vennen din, og vi forstår godt at du er bekymret. Det kan være vanskelig å vite hvordan man som venn kan hjelpe i slike tilfeller, og derfor kan det være lurt å snakke med en voksen som du stoler på om dette. For eksempel foreldre eller eldre søsken.

Vi synes som sagt at det er fint at du bryr deg om henne, men vi vil samtidig understreke at det ikke er ditt ansvar at hun slutter å ruse seg. Dersom du eller din venninne lurer på hvem dere kan kontakte, kan dere se på denne oversikten, eller dere kan kontakte helsestasjon for ungdom i kommunen dere bor i. Om venninnen din ikke vil kan du ta kontakt med dem på egenhånd også og kanskje få noen gode innspill til hvordan du skal forholde deg til dette siden vi vet at det kan være vanskelig å gå med slike bekymringer alene.

Du er velkommen til å ta kontakt med oss på telefon eller på chat dersom du ønsker å snakke nærmere om dette. Du kan også finne mer informasjon på vår hjemmeside.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Velkommen til RUSinfo!

Fredag 14.juni stenger tjenesten kl 17